07 juni 2011

Kameraløøøv - og hvitmalte gulv

Nikon D700 er i hus - og med det erklærer jeg fotointeressen for gjenopptatt! Som forhenværende fotostudent syntes jeg at jeg kunne forsvare å bruke mye penger på nytt kamera. Heldigvis var de to viktigste mennene når slike beslutninger skal tas, enige. (Min kjære mann og min kjære far. Den første sto for økonomisk godkjenning, den andre for moralsk...)

Om ikke mine batterier er tilstrekkelig ladet, er i alle fall kameraets det, og jeg fikk tatt noen testbilder i siste liten før det ble altfor mørkt!

Motivet er selvfølgelig nymalt gulv på soverommet. Jeg er ikke noen ivrig styler akkurat, så det bugner ikke av lekre puter og tepper i sengen, men jeg ryddet i alle fall bort VGs sportsbilag og et par sammenkrøllete sokker fra gulvet...

Tenker jeg bare sier... BILDERAS - se og nyt!




Gult sengetøy fra loppis i Larvik, pastellsengetøyet (og mange flere) har jeg fått i overraskelsesgave fra en snill kamerat på Vestlandet. Stigen kjøpte jeg på sluttsalget til Agneta på Sømmelig





Veldig glad i gratiskartet fra Grefsen gjenbruksstasjon!



Med en reell 18mm kan jeg jo nesten gå finn-fotografene i næringa når det gjelder romfølelselureri! 
Bildet under viser nok bedre hvor lite dette rommet egentlig er... Hihi!




Og dette er ikke soverommet, men arbeidsrommet, som for øyeblikket er relativt bomba og fullt av, ja, nettopp: arbeid. Det kule iphoneetuiet (for det er ikke en kassett, nei!) har jeg kjøpt her.


Et lite fototeknisk avsnitt hører naturligvis med...

Med lukkertider på flere av disse bildene mellom 1 og 1/6 sek - håndholdt  - må jeg si meg godt fornøyd selv om det er en smule bevegelsesuskarphet... Kameraet ligger bra i hendene, og navigeringen kjennes relativt kjent i forhold til D70. Og foreløpig, etter svært kort og lite testing (ca 50 bilder), er konklusjonen: FANTASTISK søker, utrolig bra skjerm, og hurra for vidvinkelens tilbakekomst!

(D700 er jo et fullformatkamera, hvilket betyr at bildesensoren er like stor som på et 135mm filmkamera. (som hadde en filmrute på 24*36 mm.) Mitt gamle digitalkamera D70, og svært mange andre digitale speilreflekser, bruker en annen og mindre størrelse på sensoren, noe som gjør at du får en cropfaktor. Med andre ord vil du i et slikt kamera bare få et utsnitt av det bildet du får i et fullformatskamera eller et 135mm filmkamera. Det kan være både fordeler og ulemper med begge løsninger, og dette er litt av det jeg har grublet på før valget falt på D700.)

Bildene er såvidt justert litt lys og kontraster i, ellers ingenting. Jeg ser jo med det samme at her er det mye vignettering (det svarte i hjørnene) på bilder tatt med to av de gamle objektivene, og det var jeg forsåvidt forberedt på. Den store positive overraskelsen er 50mm f/1.8-objektivet, her er det null vignettering. Og et såpass lyssterkt objektiv gir naturligvis også en dybdeskarphet som passer bra til interiørfoto. Til og med rotet på arbeidsrommet ser jo nesten bra ut! Jeg har brukt det objektivet ganske lite egentlig, siden de andre jeg har (en 18-35mm og en 28-105mm med makro) har dekket de fleste behov. Men nå: Aner jeg en ny favoritt?

Jeg er generelt tilhenger av å oppgradere optikk før man oppgraderer kamerahus, men siden det nå engang var kamerahuset som tok kvelden, og vi lenge hadde tenkt at når vi først skulle kjøpe nytt kamera skulle vi hoppe en klasse eller to opp, hoppet vi i det. Så får vi heller skrive lange ønskelister til jul. ;-)  På den står blant annet en fast 85mm. Bombarder meg gjerne med andre must-haves!

18 kommentarer:

Oda Sofie sa...

Vil ha stigen!

Skjerstad sa...

Så nyttig og lese :) Jeg har nylig kjøpt canon EOS 550D . Og prøver meg frem ennå , i går kveld oppdaget jeg hvordan man skal stille lukkertid. Artig og prøve seg frem . Du tar veldig fine bilder :)Den Oransje lampa og globus har vi også ;)

Klem fra Janne

Louise sa...

Kjempefine bilder!
Så heldig du er som har nytt kamera. Og som faktisk kan litt om å ta bilder.
Jeg har et Leica kompaktkamera som jeg noen ganger er venner med, men veldig ofte gjør det ikke som jeg vil.. Ønsker med et skikkelig speilreflekskamera jeg også:-)

Ser frem til masse spennende bilder!
:-)

g u r o sa...

Sååå gøy!!

Og eg blir hoppande glad for gode kameratips! Ja, slike tips som gjer at eg får betre utbytte av vårt D700...og dei mange objektiva som mannen har liggande.. Av ein eller annan grunn blir eg fryyyykteleg utolmodig og nesten litt amper når han prøver å lære meg opp. ;) Men når du gjer det, då smiler eg berre for meg sjølv og tenker at "Jaa, dette skal eg også få til!" Takk!!

Kos deg med kamera og lukke til med alt arbeidet som ligg og ventar! :)

Lidyll sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Lidyll sa...

Hurra for nytt kamera! Så gøy*smile*
...kjenner meg igjen..blir helt oppslukt av å leke med kameraet når det er et nytt et i hus!!!*hihi*

..og så fine bilder da!*smile* Elsker forresten det gule sengetøyet der!*smelt*

..legger meg til som følger hos deg jeg forresten!*smile*

Flott dag til deg!
Klem fra meg

ohelene sa...

Fekk lyst på nytt kamera (brukar sambo sitt Nikon D70 om mitt Olympus mju). Og ikkje minst fekk eg lyst til å male golvet på soverommet!!

Sofie sa...

Merker at en av oss snart maa i ilden med et familielilkhetsinnlegg paa bloggen... kjoekkenmaskin, hjelm, naa iphonedeksel! I looove! <3

Høytrykk sa...

Grattis med nytt kamera! Fine bilder du har tatt! Jeg skjønte kanskje halvparten av det du skriver om optikken, men jeg skjønner i hvert fall at jeg har lyst på et vidvinkelobjektiv. Et objektiv som til og med kan få rot til å se fint ut som du skriver, hihi. :)

Ha en flott dag!

Bente sa...

Fin-fine bilder av et lite og lekkert soverom :) Det er så hyggelig at du blogger igjen!

Guro sa...

Herlig sengetøy (begge!), og HERLIGE bilder Ü Gratulerer med nytt kamera!

marie sa...

Gratulerer med nytt kjæledegg! Vakre bilder!

Stines Hjem - Livet på landet sa...

NYDELIGE bilder!! Og så gøy å lese om dine erfaringer rundt kameraet og noen objektiver. Selv er 50 mm min favoritt, og det eneste jeg bruker, har forsåvidt ingen andre enn det kit-objektivet som fulgte med. Og jeg synes det fungerer til alt fra interiør til portrett. Men et vidvinkel hadde vært gøy :) Samt en makro ;) Og masse annet!! Haha..

Klem fra Stine

Kobra sa...

Gratulerer så mye med nytt kamera :D Er jo så gøy å ta bilder når utstyret er i orden!! Enjoy :D

Datt sa...

Så stas altså, bildene ble jo nyyydelige! :D

Høytrykk sa...

Haha, det gikk litt fort i svingene da jeg leste det. Da ønsker jeg meg det andre objektivet! :)

Bisebånd er det bare å prøve seg på. Det var mye lettere enn jeg trodde. :)

Lidyll sa...

Hurra! Hurra! Hurra!
...du stakk av med seieren i polkadot-utfordringen hos meg!*smile*

....jeg vil legge ut et innlegg hvor vinner annonseres og gevinsten vises frem i løpet av helgen, og så sender jeg deg gevinsten i posten! Kanskje du kan sende meg en mail på lidyll@live.com med adressen din? Så vet jeg hvor jeg skal ende også!*blunkesmil*

Ønsker deg en flott helg!
Klem fra meg*smile*

MøbelPøbel sa...

Deilige bilder, og vakre farger!
En nytelse<3

Ååå..jeg har så lyst på ny linse!
Når jeg blir rik en gang (eller ferdig med studiene om ett år..hihi;) skal jeg unne meg..
Klem