25 juni 2011

Gyngestolen som ble ny

I avdelingen "planlagte prosjekter som bare tok fire år" kommer denne gyngestolen ganske høyt opp på lista. Jeg kjøpte den for en femtilapp på loppemarked da vi bodde i Ålesund, og bar den hjem med Frithjof (snart 1 år) på ryggen og stolen under armen.


Jeg er jo veldig glad i jærstoler, og så for meg at denne kunne bli fin med litt kjærlig omtanke. Nå er det jo engang sånn at jeg ikke er så veldig kjærlig og omtenksom hele tiden, så den har fått leve sitt eget liv og spredd bøss i sitt lille hjørne av stua relativt lenge. 

I slutten av juleferien fikk jeg endelig ånden over meg, kastet meg rundt og malte et par strøk på en dag. Og fikk levert den til Adaptor (tidligere Blindes produkter) på Majorstuen for omfletting. Og for en forandring! Den er nydelig flettet, og sjøgresset er utrolig vakkert mot hvitt.




Jeg vurderte knallgul og lys mint også, men kom til at helt, helt hvit ble riktigst. På den mørkeste tiden av året var det godt å få inn mest mulig lys og luft i en relativt trang og mørk stue. Og jeg er fortsatt veldig fornøyd med valget!

Jeg merker at jeg får mer og mer behov for lyse farger for tiden. Først og fremst hvitt. Vi har jo alltid hatt en hvit base på vegger og tak, men vi har hatt veldig mye farger på andre ting. Og det passer veldig fint i dette huset, synes jeg. Hus fra 1960 skal få lov til å være litt fargerike. ;) Men hvitt er ikke feil, det heller! Noen ganger kjenner jeg meg en smule stilforvirret som liker så mye forskjellig. Jeg kan bli helt fortjust i hjem i både landlig stil, supermoderne stil og sekstitallsretro. Industrielle hjem og romantiske hjem. Men jeg tror fellesnevneren for dem jeg liker best, er at interiøret og eksteriøret harmonerer. Landstil på landet, industri i en ombygd pølsefabrikk. Og derfor får retroen blomstre her hos oss for tiden.

Pianoet gikk med i det hvite dragsuget, men det kommer i et eget innlegg! :)

15 kommentarer:

Refleksjon på livsvegen sa...

så fin den vart!
Gjenbruk er tingen :-)

Janet sa...

Knallfin ble den! Kjempefint med slike gyngestoler.
Nydelige bilder lenger ned på sida her også. :)

MøbelPøbel sa...

Den ble bare sååå fin! Og så bra at du kunne levere den inn da:)

Du gjorde klokt i å male den hvit<3
Klem

malinsinteriør sa...

Den ble kjempe fin :) Veldig skandinavisk. Tror ikke du kommer til å angre på at du malte den hvit, det er en farge man sjelden blir lei av.

Spirello sa...

Så fin den ble!! Gøy når prosjekter man har har brukt til på å komme igang med blir bra:)
Jeg liker også mange stiler, og er veldig ubeslutsom når det gjelder å velge stil...skikkelig mix her, men jeg liker så godt når man følger en stil, og det er helt klart aller kulest når man følger stilen til huset!

Komadyret sa...

Knallflott stol ;) Jeg liker mange stiler, men syns også det går ann å blande litt. Elsker gamle ting, syns nye ting er fine og digger reto....stilmix ;)

by camilla jin sa...

Utrolig fin ble den!
Skjønner at du blir litt smårar av å bli inspirert av alle mulige slags stilarter. Jeg er der jeg også. Men heller vel mer mot det landlige.

Angående forskjeller på cupcakes og muffins, så mener jeg at jeg har lest et sted at det er røra som utgjør forskjellen. Muffinsrøra er veldig flytende, mens med cupcakes er den veldig fast. Merket det faktisk ganske godt da jeg bakte i går. Ble så overrasket over hvor kompakt røra var, akkurat som en deig ;)

klem, c

JunePune sa...

Så fin den ble :D
Har endel prosjekter i typ 1-2 årsklassen her også, og regner med de stiger i gradene etterhvert ;)

ReVinyl sa...

Guri, så fin den ble! Ble knall som hvit. Visste ikke at blindes produkter drev med slikt...Så utrolig smart!

Her hjemme er det en sammensurrium av forskjellige stilarter og så blir det liksom litt oss da. Gjøkur på veggen etter mormor og morfar, soffa fra Skeidar, LP-plater i rammer på veggen, tivolilampe fra bruktbutikk, skjenk fra Fretex osv.

Svigermor synes vi har det spesielt, og jeg synes vi har det fint ;) Vi skal jo lage et hjem for oss som vi skal like og ikke for at andre skal like det..hi..hi..

Ha en deilig søndag! :)

Signe sa...

Den ble jo virkelig NYDELIG fin og god som ny :)
Og hvitt passer jo til alt så det er jo et safe valg!

Klem og en finfin søndag til deg,
Signe

Med et lekent sinn / With a playful mind sa...

FANTASTISK!
Endelig fikk den nytt liv. Well done! Og mange fine innlegg du har hatt siden sist. Flotte bilder!
TAkk for så gode hilsner inne hos meg, neste år må du bli med på glansdagen. Det var gøy! Men siden vi begge er Oslo damer kan det jo hende vi støter på hverandre før den tid. Bloggetreff er stas!

Klem

Trådsnella sa...

Vakkert!!! Har også en gyngestol stående som jeg gruer meg til å male på. Hadde tenkt at den skulle få bli signal-gul eller sort. Men kanskje hvitt hadde vært tingen!! Hmmmm...

Nina sa...

Hvit gyngestol - lekkert lekkert lekkert. Genialt å få den omflettet da. Skal jeg notere meg.

Hvite tulipaner sa...

Hei og takk for hyggelig kommentar:)
Ser vi har like jærstoler:) Jeg malte min i isblå i fjor og sydde et setetrekk, men er ikke helt fornøyd og den er nå i boden stakkars. Spørs om jeg ikke må gjøre det samme som du har gjort, den ble jo helt nydelig!
Klem fra meg

marie sa...

Så flott den ble!

Jeg har også en slik i garasjen. En som trenger litt kjærlighet. Kanskje får den det en dag.