06 september 2010

Stoldrømmer

Vi har et monster av en sofa. Den ble innkjøpt på IKEA for noen år siden, da vi flyttet fra 40 kvadrat til 83, i iveren over å plutselig ha stor stue. Men monsteret viste seg å gjøre stua umulig å møblere. I tillegg har sofamonsteret en egen evne til å se utflytende og ukontrollert ut bare et halvt minutt etter at man har rettet på putene, siden trekket er av kordfløyel.

Heller ikke i den lange og smale stua vi har nå, kan vel monsteret sies å ha funnet seg til rette. Svær, klumpete og uformelig. Det er dessuten ikke den eneste sofaen vi har: Den er i godt selskap av en 12 år gammel, brun sofa fra R.O.O.M. som fortsatt ser omtrent ny ut. Jeg har forsøkt meg på "Hva om vi selger den digre sofaen og skaffer oss noen nette stoler istedet så det går an å komme frem her inne?" uten å oppnå særlig gehør for forslaget.

Og egentlig skjønner jeg jo det. Jeg mener, sofaen er jo ypperlig som åsted for basehopping (det går mye i det hjemme hos oss om dagen) og ikke minst er den ekstremt god å krølle seg opp i og sovne i mens barne-TV surrer og går etter en lang dag. Og kordfløyel er faktisk ganske mykt og godt!

Men nå skal vi arve et fantastisk spisestuebord, egentlig et gammelt klippebord fra Devoldfabrikken. Det er enda større enn spisestuebordet vi har, og vil gjøre det enda trangere på stua. Så her om dagen kom det (på eget initiativ!) fra mannen: "Jeg har tenkt litt på den sofaen... Det kan muligens hende at jeg går med på at den skal ut, forutsatt at vi skaffer noen ordentlige stoler og ikke sånn loppis-skrot."

Okei! Okei okei, musikk i mine ører!
Her er drømmestolen: Scandia chair av Hans Brattrud, designet i 1957 og til salgs for eksempel hos Pur Norsk.



Tips meg gjerne om andre drømmestoler!
De må være luftige og lette (reclinere utgår!), gjerne skandinavisk design og selvfølgelig være fine. Og gode å sitte i. "Egnet for basehopping" er ikke et kriterium.

8 kommentarer:

herksmester sa...

Hva med Hans Wegners Y-stoler? De er jo "gratis", hehe, men veldig lekre.

Ellers har du jo de gjennomsiktige stolene fra Kartell.

Mer design; Arne Jacobsen. Men de synes jeg ikke er så himla gode å sitte i. Og de du hadde funnet var råstilige!

Litt lat på guglefronten, men tipper du lett finner imidjes.

skaperherket a.k.a Hanne Guro

Smygfisken sa...

Og du vil ikke ha en klassisk Siesta?
http://www.norskdesign.no/getfile.php/Bildearkiv/Designpriser/Historisk%20(1961-1999)/Stol%20Siesta.jpg%20(284x300).jpg

Det er jo deilig sunnmørsk 60tallsdesign.

Birgitte sa...

Siesta er ikke dumme, i tillegg vil jeg foreslå Lamino, som er en lett og komfortabel femtitallstol. Ved å bestille den fra Sverige, som vi gjorde, får du den flere tusen billigere enn på Room:

http://www.lannamobler.se/website2/sv/fatoljer/swedese-fatolj-lamino-farskinn.php

smileull sa...

Wegner går nok ikke gjennom komfortkontrollen, jeg tenker på dem mer som spisestuestoler. Men de er ordentlig fine! <3

Siesta er jeg jo vokst opp med, kanskje det rett og slett hadde vært noe? Det aner meg at jeg kan skrape til meg to eksemplarer ganske billig... ;)

Lamino har jeg aldri helt falt så veldig for, av en eller annen grunn. Rart egentlig, den er jo enkel og fin i formen.

Er jo veldig glad i Hea fra Eskoleia møbler: http://media.aftenposten.no/archive/00354/_per_002_bredde_jpg_354378a.jpg

Smygfisken sa...

Flaggermusstolen?
Wegner designa noen sånne "ørelappstoler" i en litt lettere versjon. Men så er det jo det med prisen da.. :)
Jeg stemmer fremdeles for Siesta. De er knall.

Anonym sa...

Bond stol fra Sweedese er nydelig og ikke SÅ dyr. Har den selv :) Ellers så er jo en klassisk PK stol i sort eller brunt skinn noe (drømme, drømme), men fy så dyrt... Scandiastolen synes jeg er flott som spisestuestol, men ikke komfortabel nok som lenestol, den har jo ingen polstring :) Siesta har kommet med noen nye modeller med slankere og enklere pute som fremhevet formen bedre enn noen av de litt "oppblåste" putene de har solgt dem med før. De er også lekre. Lykke til med valget, men sjekk ut Sweedese altså!

Lappesola sa...

Jeg er ikke så veldig glad i reclinere, men har akkurat skaffet meg denne:
http://www.haungaard.dk/Ceto-Ato.aspx?ID=1064#2595
Nydelig sittecomfort, og ikke vond å se på.

Hilsen Sol

Anonym sa...

Hei
His noen vil anskaffe seg Lamino til en rimelig pris, se Finn: http://www.finn.no/finn/torget/tilsalgs/annonse?finnkode=31108298.
Ikke ofte man kan kjøpe denne type stol på Finn:)