13 juli 2014

I gang igjen


Entreen vår var et sørgelig syn da vi flyttet inn for to år siden. Virkelig. Mørkeblå og sliten nittitalls-tapet i filler, burgunder tapetbord, og hull i gulvet. Ja, faktisk. Hull i gulvet! 


Den mye større gangen bak var langt bedre, malt hvit som den en gang hadde blitt, men også den skrek etter noen nye malingsstrøk. Med andre prosjekter på gang (pun intended!) ble både entre og gang skjøvet bakover i køen. Men i løpet av vinteren og våren har begge deler fått en makeover. Endelig er det hyggelig å ta imot gjester her. Og endelig er den blitt litt mer oss!



Etter hvert ble vi litt glade i hullet i gulvet. Tross alt var det en veldig fin oppsamler for småstein, sand, grus og barnåler som alltid blir med inn i en entre. Og gulvet rundt var jo så fint! Så i stedet for å legge nytt gulv, kjøpte vi to sisal-gulvmatter og skar dem til slik at de passet akkurat nedi. Fortsatt er det litt fordypning, men ikke verre enn at ingen har gått på trynet enda. 

Sittebenken med skohyller er fra IKEA og passer på centimeteren både i lengden og bredden. Det gamle brannslangeskapet er fra rekkehuset vi bodde i før. Det hang opprinnelig på badet, men da vi renoverte det, flyttet vi det til gangen og gjorde det om til nøkkelskap. Og så fikk det bli med videre hit og gjøre samme nytten her. 


Prikker hører med. Også i gangen. Sammen med en fin påminnelse jeg har tegnet, som er grei å ta med på vei ut døra: "Du ser så BRA ut i dag!" 

(Den lyse blågrønne veggfargen har jeg ikke koden på i farta, men den er veldig lik Valmuesøster fra Fargerike, som vi har på vaskerommet.)

Innenfor entreen er den store gangen, som er todelt. Rett frem er trapperommet, og inn til høyre er garderobedelen. Her satte vi inn kjøkkenskuffemoduler vi hadde fra før, og kjøpte et høyskap med speil på IKEA. Nå rommer det en stor del av jakker, sko, votter, luer, refleksvester, skjerf, dagstursekker, solbriller og vesker for en familie på fire. Veldig praktisk når alle har sin egen skuff å putte ting tilbake i etter bruk. (Om det alltid fungerer etter intensjonen, er en HELT annen sak. Men vi øver!)



Den store, flotte slagbenken har Thor Andreas arvet. Her har han tilbrakt mange hyttenetter som liten! Den ble malt høyglans svart, og da kom den fine formen til sin rett. 


Linosnittet er kjøpt i London. Nok en grei påminner på travle morgener!


Trapperommet var noe av det som fanget oppmerksomheten vår ved dette huset. Trappa er så bred og rekkverket så fint i sin enkelhet. 



De gamle, smårutete vinduene gjør at gangen og trappa er veldig lys, og gir oss nærkontakt med hagen på baksiden av huset også i vinterhalvåret. Jeg tror jeg er litt forelska i disse vinduene. Nye vinduer ville aldri blitt det samme. Så får det heller være at de trekker litt. 




Gulvene var gråmalte alt da vi flyttet inn. Og selv om det er veldig lyst og fint med malt tre, har det opplevdes nesten litt kaldt. Da passet det fint at vi for et par uker siden fikk denne digre kobberkjelen i hus, som sto i mitt barndomshjem. Den rommer ved nok for flere dager med fyring i vedovnen, og gir varm glød til rommet. 


Kommoden, kjøpt på loppis for en hundrelapp, rommer tegnesaker, plastilina og strikkepinner. Kurven i forkant tilbyr tøfler og ullsokker til gjester på vinterstid, men nå om sommeren dekkes ulltøflene av tepper og puter i grønne toner. Den lille trefuglen på kommoden er det Thor Andreas sin morfar som har laget. 





Jeg har ikke akkurat vært noen overaktiv blogger det siste halvåret. Livet for øvrig fikk førstepri. Ikke kan jeg garantere at det blir så mye bedre på bloggfronten, heller. Men med dette innlegget kaster jeg meg i alle fall med på NIB-utfordringen for juli. Det synes jeg flere burde gjøre, også, for det var langt færre innlegg enn vanlig i en utfordring. Bli med, og bli med i dag eller i morgen - da er fristen! 









19 kommentarer:

frksnupp sa...

Så fint det ble! Her har vi også pussa opp ei trist og upraktisk nittitallsgang, men mangler litt matter og sånn. Gøy å se hvordan andre har det hjemme også :)

Frikvarteret sa...

Akk, det var to flotte ganger..! Her har dere virkelig klart å få fram noe personlig, noe som gjør at folk helt sikkert føler at de er velkomne hos nettopp DERE når de kommer på besøk. Lykke til i utfordringen. :)

Kristine - Et Nytt Kapittel sa...

Å, dette var veldig fint! Koselig og personlig! Vår gang er fryktelig kjedelig, og mørk syns jeg.. Får se om jeg klarer å slenge meg med ;) lykke til!

Hilsen kristine

emmafoto sa...

Så fine og personlig ganger!
Den slagbenken var virkelig flott. Lykke til :)

Aslaug Marie sa...

Gah så utrolig fint det ble, dette også! Jeg er så imponert over dere, og andre, som ikke bare evner å forutse hva som blir bra, men i tillegg får det gjort!

Unknown sa...

For en vakker nettside. Jeg blir utrolig imponert ved å titte her =) Besøk gjerne bloggen min Har litt om pusse oppder som du kan se :)

Unknown sa...

Banyak diantara kita yang mungkin sudah tahu bahwa penyakit ini memalukan dan bisa membuat penderitanya menjadi frustasi Penderita kadang merasa enggan melakukan pemeriksaan karena Mereka dapat muncul secara sendiri-sendiri atau berkelompok. mantep kutil dapat muncul pada rektum dan daerah sekitarnya.

Ciri-ciri Herpes sa...

Wasir atau ambeien adalah penyakit yang terjadi pada bagian anus, jenis wasir atau ambeien sendiri ada dua yaitu wasir atau ambeien dalam dan wasir atau ambeien luar. Dalam penangananya sendiri wasir atau ambeien dapat disembuhkan dengan dua jalan yaitu pengobatan medis dan pengobatan non medis atau pengobatan alternatif. Pengobatan alternatif disini salah satu pilihanya adalah dengan menggunakan tanaman herbal atau dengan ramuan tradisional. Ambeclear dan Salep Salwa adalah hasil pengolahan tanaman herbal daun ungu, kunyit putih, dan mahkota dewa yang telah terbukti ampuh mengatasi wasir atau ambeien baik wasir stadium satu, stadium dua, stadium tiga maupun stadium akhir atau stadium empat. Wasir berdarah, wasir yang telah kronis, semua dapat diatasi dengan menggunakan obat ini selain ampuh obat ini juga aman dan tidak menimbulkan efek samping apapun bagi penggunanya sehingga obat ambeclear ini aman dikonsumsi oleh penderita wasir yang sedang hamil maupun menyusui.

Unknown sa...

gassa

Unknown sa...

Wasir yang membengkak disertai dengan pendarahan umumnya disebut wasir berdarah. Cara mengobati wasir berdarah secara alami adalah dengan menggunakan beberapa tanaman obat yang sudah lama dikenal khasiatnya. cara mengobati wasir ambeien tanpa harus operasi Beberapa tanaman obat yang dikenal mampu mengatasi wasir antara lain adalah tape singkong. Mengkonsumsi tape singkong yang sudah dilembekkan secara rutin sehari tiga kali dipercaya mampu mengatasi wasir. Ini disebabkan karena tape singkong mengandung ragi yang menyehatkan pencernaan. Wasir ringan maupun wasir berdarah umumnya bisa disembuhkan dengan tape singkong.

PAKAR HERBAL INDONESIA sa...

Cara Paling Ampuh Mengobati Penyakit Wasir Ambeien Luar Pada Pria Wanita Hamil Tanpa Operasi Stapler Stadium Parah Berdarah Secara Tradisional Yang Di Jual Di Apotik De Nature Cara Mengobati Infeksi Saluran Kencing Kemih Sakit Perih Keluar Nanah Berak Keluar Darah

Unknown sa...

Tuluung-di-Approve-pak,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,ManjuR.

Unknown sa...

Tuluung-di-Approve-pak,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,ManjuR.

Unknown sa...

denature
obat wasir
obat kemaluan keluar nanah
epriyanto
obat sipilis

Unknown sa...

jual obat kutil kemaluan
jual obat kutil kemaluan
jual obat kutil kemaluan
jual obat kutil kemaluan
jual obat kutil kemaluan

Unknown sa...

obat kutil kemaluan herbal
obat kutil kemaluan pria
obat kutil kemaluan wanita
obat kutil pada pria
obat kutil pada wanita

Unknown sa...

obat

Obat Wasir Ambeien De Nature Indonesia sa...

{obat herbal ambeien luar},{obat herbal ambeien bengkak},{obat herbal ambeien bawang putih},{obat herbal ambeien paling ampuh di apotik},{obat herbal ambeien daun ungu},{obat herbal ambeien untuk ibu menyusui},{obat herbal ambeien stadium 3}

bamgosoo sa...



Hello, i think that i saw you visited my website thus i came to “return the favor”.
I’m trying to find things to improve my website!I suppose its ok to use some of your ideas!!

Have a look at my homepage; 부산오피
(jk)