07 mars 2013

IKEA med nytt kjøkkensystem 

I fare for å fremstå som sponset av IKEA (hvilket jeg skulle ønske at jeg var):

Nå ble jeg bittelitt gira!

IKEA lanserer nemlig sitt nye kjøkkensystem METOD 15. april. Akkurat denne våren som vi skal i gang med å kaste ut det gamle kjøkkenet og sette inn nytt! Og uten at jeg vet altfor mye om systemet enda, kan det ligge an til at METOD blir mye mer fleksibelt enn det FAKTUM har vært. I pressemeldingen (hvilken de av en eller annen grunn sendte meg på jobben, som om speidere bruker IKEA-kjøkken på tur...) skriver de:Det nye kjøkkensystemet bygger på helt nye mål: benkeskapene er gjort høyere, fra 70 til 80 cm, og skapsbredden har målene 20/40/60/80/100 cm. Hemmeligheten bak det å skape stor fleksibilitet og samtidig symmetri i det nye systemet, er både enkel og smart.

– For å få til største mulige funksjonalitet begynte vi fra innsiden. Vi gikk igjennom alle funksjoner inne i skap og skuffer, og vi spurte oss selv om hvordan vi kunne utnytte dem maksimalt for å få plass til enda flere gryter, tallerkener osv. Sammen med teknikerne har vi definert eksakt hvilke deler som faktisk er nødvendige, og hver minste lille del har også blitt tilpasset for å skape symmetri i systemet, forteller Gerry Dufrense, designer og sortimentsstrateg for kjøkken på IKEA.

Dette kan man jo like! Noe av det jeg har irritert meg over med IKEA er nettopp det at det ikke alltid er så lett å oppnå symmetri fordi delene har hatt sin egen logikk. METOD ser med andre ord lovende ut. 
 

Alle bilder fra ikeametod.se/no. 

Nå rykket det ørlite grann i kjøkkenplanleggingshånda! 
Synd nett-planleggeren ikke kommer på noen uker enda. 
I mellomtiden får vi tenke funksjoner og mulige løsninger for plassering av spiseplass. 


4 kommentarer:

Fototosse sa...

Så fint med det røde!

Skjerstad sa...

Så spennende !
Gleder meg til å følge med :)

Janne

Høytrykk sa...

Lekkert!

Lene sa...

Åh, ja takk til nytt kjøkken! :)