13 juni 2013

Kjøkkenplaner

Som jeg har skrevet om før, foretok vi en liten minioppussing av kjøkkenet før vi flyttet inn. Den besto først og fremst i å rive ned noen overskap, samt å male fire (!) strøk hvit maling oppå alt det gule og mørkeblå. Det ble en ganske rimelig oppussing, heldigvis. 

For det neste som står på trappene etter at bad, vaskerom, bakgang, gjestedo og kontor (!) er ferdig, er nettopp kjøkkenet. Der trengs det nemlig både nye vinduer og mer strøm, slik at vi kan vaske opp og steke ting på en gang. (Det er jo en fordel.) Og det blir såpass omfattende at når kjøkkenet er slitent (dog nymalt og hvitt!) blir det rett og slett nytt kjøkken på oss. 

Og mens jeg sitter i sofaen, lett sløvet av visdomstann-dop, har jeg brukt litt tid på å tegne nytt kjøkken med IKEAs METOD-kjøkkenplanlegger. Vi har hatt IKEA-kjøkken i flere runder før, og vært veldig fornøyde. Og nå som vi svir av hele oppussingsbudsjettet på badeavdelingen, er det ikke svimlende summer igjen til kjøkkenet uansett. Da er IKEA toppen.



Vi vil ha lang, lang kjøkkenbenk under vinduet. Da blir det mindre plass til spiseplass, men det skal gå greit. Vi har også bestemt oss for at de gamle skapene ryker. De har sine fordeler (som at de rommer utrolig mye!) men for å få plass til integrert kjøleskap, må de bort – kjøleskapet slik det står i dag overlapper nemlig vinduet en del, og vi vil som sagt ha en laaang vindusbenk slik at vi kan stå og lage mat med utsikt mot hagen. :) 



I forlengelsen av den lange benken blir det antakeligvis plassbygd sittebenk, men muligens blir den trukket litt inn slik at det blir bedre plass rundt bordet. 



Potensielle fronter. Foto: ikea.no 


Elsker dette kjøkkenet! Det er fra en finn-annonse fra tidligere i år, en kul leilighet på Bjølsen som min søster og samboeren kikket på. Liker det rare opphenget av skal, hyller og lampe på veggen, og ikke minst kontrastene mellom lys innredning og mørk bakvegg. 


Ringskär blandebatteri fra IKEA.

Men så var det alle de andre rommene som skulle gjøres ferdig først, da... ;-) Vel, det er jo veldig greit å ha planene klare når man først er klar til å sette i gang! :-D 











5 kommentarer:

ralfefarfars paradis sa...

Skal si dere får gjort mye;)Blir herlig med nytt kjøkken. Ser at dere går grundig til verks på vaskerommet, blir spennende å følge med- det blir sikkert ferdig lenge før vårt;)

Mrs. Monday sa...

Deilig å sitte å planlegge - og så kommer alt slitet etterpå :)
Takk for flott inspirasjon!

Klem fra
Mrs. Monday

g u r o sa...

Jammen, der var jo du og gutane på tv! :) Fine! Koseleg!
Håpar de har ein fortreffeleg ferie!! :)

Og lukke til med kjøkken, forresten! Eg flytta på laurdag, og i kveld har eg prøvd å montere opp dei lekraste, nymalte, kaprifolfarga glasplatene over kjøkkenbenken... Nyydeleg!

Klem

game pc terbaru sa...

Saya juga baca artikel kakak mengenai :
jual obat pemutih gigi
cara cepat menurunkan berat badan setelah melahirkan
obat ambeien mujarab
tips menyembuhkan ambeien dari ustad danu
menyembuhkan ambeien secara alami
masalah seksual yang sering dialami pria
cara membesarkan mr p
obat herbal kosmetik
obat pelangsing badan
jual obat vimax original

PAKAR HERBAL INDONESIA sa...

Cara Paling Ampuh Mengobati Penyakit Wasir Ambeien Luar Pada Pria Wanita Hamil Tanpa Operasi Stapler Stadium Parah Berdarah Secara Tradisional Yang Di Jual Di Apotik De Nature Cara Mengobati Infeksi Saluran Kencing Kemih Sakit Perih Keluar Nanah Berak Keluar Darah