04 februar 2013

Stupestue

I disse «skal vi stupe»-tider: Vi ga programmet fem minutter, vi ble ikke overbevist. Vi har heller vår egen stupearena: Den nye sofaen.

Den ble bestilt i august, skulle dukket opp i oktober, men kom i hus den siste uka før jul. Den er veldig kjekk å stupe i, synes familiens to yngste. Det fulgte med hele tolv (!) puter, men en del av dem har vi satt andre plasser, siden stupbombingen i putekaoset medbrakte stadig putefiksing og på-plass-rydding.

Den ene halvdelen av stua begynner altså å falle på plass.
Nå mangler vi ifølge meg bare et teppe.


Sofa: Home and cottage.
Sofabord: Skeidar. 
Brett: IKEA
Pledd: Mitt Rørospledd fra 1998. 
Puter: Hjemmesydd + IKEA + Home and cottage
Lampe: IKEA
Bilde: Ørnulf  Opdahl. Fortjener at vi finner en lampeløsning som ikke skygger for hele bildet.


Moro med vidvinkel! 
Vi har ikke TV, bare en eldre imac som vi ser NRK nett-TV og TV2 Sumo på. 




Blader og bøker i kurver og kasser. Gode, gamle Siesta holder fremdeles stand selv om den må skrus til med jevne mellomrom og repareres når det begynner å knase i sammenføyningene.

Karnappet hadde vi tenkt å kutte bort. Helt til vi fikk originaltegningene fra ´54, og fant ut at det ikke var et teit påfunn fra åttitallet, men et opprinnelig bygningstrekk ved huset. Og så innrømmer vi at utsikten over Oslofjorden er ubetalelig og at karnappet skal få bli til tross for vår opprinnelige skepsis. 



Et litt pussig trekk ved dette huset er at det ikke fantes et eneste lyspunkt i taket på stua. Derfor gikk vi for denne lampeløsningen fra IKEA. I likhet med en og annen lampeløsning vi har hatt i andre hjem opp gjennom årene, er den ment å være midlertidig. Det vil jo vise seg om vi får rett, eller om mistanken om at den blir rett så permanent, slår til...

Den andre delen av stua, som er på bildet under, har vi ikke landet enda. En utfordring er at veggen her har tre ulike dybder. Litt av det skyldes pipeløpet, resten skjønner vi ikke helt poenget med. Planen er egentlig å lage en innebygd bokhylle her, som skal bli svart eller kanskje en annen mørk farge, og så ha lesekrok her. En bokhylle vil jo kunne løse dybdeutfordringene på en grei måte. Men så var det det med å få ut fingeren, da... ;-) Og hvor skal vi i så fall gjøre av skatollet? Og pianoet vil jo måtte flyttes litt? Kanskje til der skatollet står? For ikke å snakke om: Hva med monstertrucken, den hjemløse legoen, klesvasken og de tomme pappeskene?

Som dere skjønner er det mange viktige og grunnvollsrystende avgjørelser å ta.



Men sofaen, den er vi i alle fall fornøyd med!

7 kommentarer:

meg sa...

Så fint bord & kul lampe! Ha en deilig mandag:)

Kristine - Et Nytt Kapittel sa...

Så koselig dere har det! Likte sofaen deres veldig godt, skjønner at den er topp å stupe i! Gulvet deres var utrolig vakkert!

Fin ny uke til deg og dine!

klem Kristine

Komadyret sa...

Den sofaen ligner på en prikk på vår, men vi har kjøpt vår på Living. Knallkjekk å stupe i, til min store frustrasjon. Neste gang tror jeg det blir faste puter :)

Guro sa...

Utrolig fint bord! Forstår godt at sofaen innbyr til stuping Ü

En støvel og en sko sa...

Så fint dere har fått det! Elsker sofaen! Vi har også dårlig med lyspunkter i stuen og vurderer å få noen spotter. Men er ikke helt sikker på om det blir fint.
Ha en fin uke videre.
Klem fra Sølvi :-)

Kari sa...

Herlig stupestue hos deg. Elsker miksen av nytt og gammelt :)

MøbelPøbel sa...

Hehe! Jeg skal nok finne et ledig kjøkkenskap du kan få sove i*ler*
..Har du ventet SÅ lenge på sofaen?!
Håper du fikk en liten kompensasjon da..Men den var knallfin da! ..Og en fin kontrast til gulvet..Ikke ofte man ser et slikt gulv i dag, ta vare på det!..Sikkert steikje mye arbeid å legge..