04 november 2012

Hipp for Helsinki

For noen dager siden bestilte vi oss kjærestetur til Helsinki – og det er bare tre uker til! Hurra! Da blir det julegaveshopping i designhovedstaden 2012. Vi gleder oss! Jeg er endelig i ferd med å kaste både krykker og støtteskinne, to måneder etter akillesrupturen, og regner med at det går fint med storbyferie om tre uker. Forutsatt kjempegode sko (ingen lekre skinnstøvletter på denne siden av jul, uhu!) og høy kaféstopphyppighet.

Og hva passer vel bedre i denne forbindelse enn å vise frem den superfine Marimekko-skålen jeg fikk av min gode venn Anna da hun kom på besøk for noen uker siden?





 


 



Jeg synes skålen har en fantastisk fin form. Ikke minst er dekoren veldig inspirerende. Finnene kan greiene sine. Og keramikkskåler av den størrelsen har faktisk vært mangelvare her hos oss! Så denne var superduper. I det siste har den blitt en del brukt til å oppbevare legobiter underveis i byggeprosessene. Men nå har jeg inndratt den til fordel for sesongens søte plommer. (Ja, bare MÅ ha dem!) Tusen takk, Anna! :-) 

Ettersom mannen har hatt jobbehelg og guttene har kost seg hos svigers, har jeg både jobbet mye med jobbting OG fått tid til å rydde videre og sortere på arbeidsrommet. Å lage system er rett og slett noe av det morsomste jeg vet! Fremdeles er det ikke helt ferdig, men nå begynner det da å komme seg såpass at jeg synes det går an å ta bilder. Snart. 

Ønsker alle en riktig god uke! 




7 kommentarer:

Lillekatt sa...

Hørtes ikke dumt ut med en shoppingtur!! Fine bilder :-)

Ha en herlig start på uka!

Høytrykk sa...

Helsinki drømmer jeg også om. Jeg skal på jentetur om noen uker, og da var mitt forslag Helsinki. Vi endte imidlertid opp med Berlin siden ikke alle var like gira på Mariemekko og annen finsk design som jeg er. :)

Janet sa...

Heldig! Vi var på jentetur i Helsinki for en måneds tid siden. Perfekt for shopping. Kule og store marimekko-butikker pluss mye annet å handle. Gled deg!

cha sa...

Heldiggris :) Anbefaler en tur på Akademiska bokhandeln på Centralgatan. Tegnet av Alvar Aalto og er en opplevelse i seg selv!

Anonym sa...

Anbefaler denne utrolig fine, finske bloggen!
http://www.timeoftheaquarius.com/

(Kjemisk fri for shabby chic og "fargeretro" og det liker jeg :-)

Hilsen Helle i Disengrenda.

Seksti delt på fem sa...

Åååhhh!!!! Til både kjæreste-tur, skål og LYSET I STUA DI! (tror jeg er mest misunnelig på det - her er det ikke mulig å ta bilder for tida, unntatt timen rundt kl.12....)

Lin K sa...

Det hørtes deilig ut med kjærestetur i førjulstida! Gode sko og mange kaféstopp kan jo være behagelig uansett akillestilstand ;)

Jeg blir like nostalgisk hver gang jeg ser Spring-stolene dine. Det var drømmestolen min helt fra jeg begynte å abonere på Bonytt som 16-åring. Det året fikk stolen "Merket for god design" . Jeg har vel ikke så stor tro på at de blir mine noen gang, men jeg fryder meg hver gang jeg får se bilder av dine. Jeg synes fremdeles den er like vakker :)

Klem Linnette