17 oktober 2012

Tellef vil leke!

Bare en kjapp liten post for å si at det står om dette sjarmtrollet (ja, det lille! Ikke meg!) og Tønsberg kommunes mangel på barnehageplasser i torsdagens utgave av Tønsbergs blad. Leses også på tb.no (med gratis engangskode).



Gode utsikter til plass er det altså ikke, men nå er vi heldigvis mobile nok til å kjøre buss... Men lekekamerater er det fortsatt dårlig med, og Tellef savner den gamle barnehagen sin veldig. Jeg synes kommunen gjemmer seg bak definisjonen på full barnehagedekning, og kan ikke tenke meg at intensjonen bak loven er at store barn som er vant til full rulle i barnehage, skal måtte forvente å gå hjemme i over et år fordi foreldrene flytter til en ny kommune. Skoleplasser kan man jo hoste opp på en dags varsel, hvorfor ikke barnehageplasser? Hvis Tønsberg kommune (eller hvilken som helst annen kommune for den saks skyld) ønsker at unge, ressurssterke mennesker skal flytte hit, burde politikerne legge til rette for at det er mulig også for dem med barn under skolealder.

Imens går vi her hjemme, da. Og hekler, leser Karius og Baktus på islandsk og rydder i Lego-hylla...
;-)

8 kommentarer:

MøbelPøbel sa...

Uff.for en kinkig situasjon:(
Skjønner godt at han savner barnehagen..Håper ting løser seg. Det gjør ofte det etter at man har vært i media.Det burde jo ikke vært sånn, men vi ser det gang på gang.
Lykke til!!!

Strikkelise sa...

Så fint bilde av dere!
Lykke til med barnehageplass-kampen, og god bedring med benet.

hurlumhei sa...

Åh, dette gjør meg så sinna! Som mor til en fireåring selv kan jeg ikke forstå hvordan kommunen tenker - fireåringer bør prioriteres av alle mulige slags årsaker. Dersom Tønsberg kommune virkelig mener alvor med at de er en kommune i vekst, så går det an å bygge for vekst, det har min kommune gjort. Jeg har nettopp fått plass til min ettåring som ikke har krav på plass før neste høst, og enda har de plass til tilflyttere.

Krysser fingrene for Tellef!

24 sa...

så koslig bilde.
Krysser fingrer og tær for at du snart har barnehageplass :)

Henriette

Kristin sa...

Hm...ta med Tias og komme på besøk en dag? Lekedate med Tellef, kaffedate med deg?

Unknown sa...

Jeg så dere på forsiden da jeg var i butikken. Har tenkt på dette, og irriterer meg med dere. Har du ringt til de forskjellige private barnehagene i kommunen? Jeg mener at den mine barn går/har gått i er mer fleksibel enn de kommunale, men at man må ta kontakt direkte. Bare ett tips. Håper det ordner seg for dere, utrolig kjedelig, særlig når det ikke engang er åpen bhg i kommunen lengre.

Marieinwonderland sa...

Veldig kjedelig og kommunen har som kjent ikke særlig god økonomi heller. Vi flyttet til Nøtterøy i sommer og fikk det samme problemet der. Var rimelig desperat en periode og lurte på om jeg måtte si opp jobben jeg ikke hadde begynt i enda. Ringte NAV, men de sa jeg ikke hadde krav på noen penger en gang. Barnehageloven sier at kommunene skal arbeide for at alle barn skal kunne få plass og sånn som det er nå gjemmer de seg bak et opptak i året! Heldigvis trakk min sjef i noen tråder så vi fikk plass. Du bør ringe private barnehager i nabokommunene også for de kan tilby plass til hvem de vil om de har noe ledig. Lykke til !

smileull sa...

Takk for mange gode ord! Vi har naturligvis ringt til de aller fleste barnehagene i Tønsberg, både private og kommunale. Noen av dem har vi også troppet opp hos, uten at det har hjulpet. Jeg synes det er rart at de ikke gjør som hos hurlumhei, planlegger for den veksten de hevder å ha. Dette er jo ikke god samfunnsøkonomi på noen måte?

Vel - det er jo et privilegium å få tilbringe mye tid med barnet sitt, men for Tellef sin del håper jeg jo det ordner seg. :) Vi har vært en tur i Åpen barnehage på Nøtterøy, og dit drar vi nok tilbake selv om det bare var ett- og toåringer der.