15 oktober 2012

Makeover: Gamle dører blir som nye

Det tar sin tid med denne skapdørmalingen... Nå har det vært en del dårlig vær de siste dagene, og når været har vært finere, har det vært himla kaldt likevel. Men en del dører er tross alt ferdige – og dem kan jeg jo vise frem. Så kom inn på kjøkkenet!





Kjøkkenet uten dører så slik ut. Nå er dørene på de originale skapene ferdigmalte, fire penselmalte strøk med blank, hvit base. Knottene har vi også byttet ut. Det var noen veldig rustikke metallknotter som var byttet ut for et par tiår siden. Mulig messing er in, men vi syntes de var litt ekle... Og så passet de heller ikke så godt sammen med IKEA-benken som vi kjøpte for å få mer benkeplateplass og flere skuffer. De nye knottene er fra samme serie som benken.

Jeg er veldig glad i disse gamle, innebygde skapene. De rommer det aller meste av tørrvarer og kjøkkenting. Vi vil nok prøve å beholde dem når vi skal utvide og pusse opp kjøkkenet.


De åpne hyllene gir plenty av mulighet for å vise frem samlingen av Cathrineholm-boller, men også plenty av mulighet for å avsløre rot. Godt det er såpass langt ned til hyllene at vi heller legger rotet oppå benken. ;-) 







Brødet bor i en kurv på benken. Knivlist fra IKEA. Og vi har fått kaffikvern i innflyttingsgave fra pappa og Randi. Kaffen smaker tjue hakk bedre nå. Og jeg liker selve ritualet rundt kaffi. Derfor er kvern helt superdupert. Det øker ritualepreget mange, mange hakk. :) 



Skulle vi savne Oslo litt, er det bare å bruke det gamle brettet med kart over byen. 
Til og med Disengrenda er der, lengst oppe til høyre på brettet! 

Nå teller jeg dager til fredag. Da åpner Søstrene Grene her i Tønsberg, og Tellef og jeg skal busse til byen for å gå amok. Eller i alle fall: Vi skal se etter rimelige materialer til å ha hobbyverksted frem mot jul. Ja, og så skal vi finne nye plastskjeer til å spise yoghurt med, pappesker til å lage fint system på kontoret, nye servietter, og sikkert masse annet fint. :) 

Jeg kan fremdeles ikke kjøre bil, men nå som jeg kan belaste beinet en del mens jeg går på krykker, orker jeg å gå mye lenger. Når bussen går fra dør til dør så kommer vi oss faktisk ut. Endelig, det har vært noen lange og kjedelige uker for både Tellef og meg. 

En fin uke ønskes alle! 




7 kommentarer:

Skjerstad sa...

Så mye fint i Cathrineholm da !
Morsomt at dere pusser opp hus, det liker jeg å følge med på :)
Håper foten din blir bra snart.

Ha i fin uke !
Janne

En støvel og en sko sa...

Så artig, med kommentar fra deg for jeg har nettopp vært inne hos deg også, men følte meg for lat til å skrive noe. Men nå måtte jeg tilbake til bloggen din, som jeg forresten synest er veldig fin. SÅ koselig på kjøkkenet deres! Den frittstående benken er så fin , og for en Cathrineholm samling du har.
Ha en fin uke.
Klem fra Sølvi :-)

Datt sa...

*Hjerter i øya* Der var det mange fine boller!!

Haust sa...

Så lys, lett og fin stemning det er i kjøkkenbileta dine! Og så skålene...lekre!

Hadde forresten gjort seg med Søstrene Grene i Ålesund også; fantastisk kjekk butikk!

God oktobertysdag til deg.

Haust sa...

Den svarte lyststaken fann eg på Ikea i Trondheim forrige veke. Lykke! :)

...og så fører eg Ikea opp på lista over butikkar vi skulle hatt i Ålesund.

Husmannsplassen i Hidlesundet sa...

Så flott det blir hos dere!
Og jøss for en flott samling av cathrine holm!!
Og nå gleder jeg meg til å se soverommet ferdig.

Ønsker deg en fortsatt fin uke og en koselig kveld!

Klem fra Hjørdis

Høytrykk sa...

Så mange fine kjøkkendetaljer! Ser dere har samme kaffekvern som oss. Vi kjøper kun hele bønner vi nå, for kaffen blir jo så mye bedre når man maler selv.

Ser over her at du skriver om barnehageplasser. Eller mangel på slike. Jeg synes absolutt det er noe som burde være på plass i en kommune. De fleste kommuner setter vel pris på at familier etablerer seg der, og da er barnehageplass en viktig del av bildet. Håper det ordner seg for dere!