09 september 2012

Trappoman

Jeg er en sucker for fine trapper. Jeg tror lidenskapen oppsto den gang jeg hadde ex.phil.-gruppeundervisning i farmasibygningen på Blindern. I andre etasje. Jeg har ingen erindring om hva vi diskuterte inne på det lille rommet, men jeg husker alle de små, støvete flaskene som sto i et skap, og jeg husker trappen. Trappen.



I løpet av Jakten På Nytt Hus kom vi over mange forskjellige trapper. Fellesnevneren for nesten alle husene av litt nyere dato var at trappene var skikkelig nitriste. Helt pregløse, og gjerne helt uten noen form for sammenheng med huset for øvrig. 

I mange av de gamle husene var trappene veldig flotte. Svungne gelendre, bredere førstetrinn, tretrapper med merker og slitasje. Malte trapper og trehvite trapper. Jeg ønsket meg en sånn svungen trapp, med blankt gelender og stasfølelse. 


Men da vi kom inn i huset vårt for første gang, var det ikke en svungen trapp. Det var en helt rett trapp. Likevel var den helt riktig. Fordi den var bred. Kjempebred! Og den hadde glatt, blankt, gråblått gelender som var godt å holde i. Men det beste av alt, det var lyset. Fra de svære vinduene flommet lyset inn, selv på en regnværsgrå aprilettermiddag. Det flommer inn gjennom vinduer i to etasjer, og hver gang vi går i trappen, kan vi kikke ut på hagen. 





På krukkene med lavendel og tomater som står rett utenfor, på eiketreet der hengestolen henger på fine dager, og på nakne bein som løper på terrassen. Det er fint. Så får det heller være at den ikke er buet. Jeg kan leve fint med det. Det er tross alt bare en trapp. 



4 kommentarer:

sjeroks sa...

Å fantastisk;D helt enig i at trapper er fantastisk vakre. Jeg har en ting for trapper, og for skap og hyller;P helt fasinert over hvor mye forskjellig og vakkert og flott noen er. Mens andre er kjedelig og grå, å jeg får lyst å male å deorer, å sette mitt preg på det.
Det var en nydelig trapp dere hadde, å fantastisk med de vinduene:D

klem fra siri

Inger Johanne sa...

Trapper ER viktige! Di er kjempefin, og lyset så nydeleg! Har du malt den gråblå fargen sjølv og har fargekoden - den var bare heilt fantastisk!!

Klem

Monstermønster sa...

Den er absolutt superfin! Bygget er slitt, men stilig, ikke så rart, siden det var det første bygget som ble reist på Blindern.

Ugla sa...

Vi drømmer om en ny trapp, men vi får vente et par år, må spare litt penger først :-)