11 september 2012

Strek i regningen

Er det ikke slik at de som skader seg, er de der overivrige middelaldrende mennene som kaster seg inn i bedriftsidretten og glemmer at de ikke er 20 år lengre?


Vel... Det er ikke bare mennene. Det skjer også med overivrige damer på 32 som burde innse at fysikken har forfalt raskere enn både innlevelsen og teknikken. Sånne damer opplever for eksempel at det sier PANG helt uforvarende, 45 minutter inn i første volleyballtrening på åtte år.



Scene fra et akuttmottak:Turnuslegen: Det kan jo se ut til at du har røket akillessenen. Da må du operere. Jeg: Åh.Turnuslegen: Men jeg vil høre med ortopeden for sikkerhets skyld. Jeg: Okei. *pause*Ortopeden (kommer inn, smiler): Hei. Ortopeden (klemmer på leggen og hælen): Ja, denne er røket. Da har vi to alternativer: Å operere, eller å la naturen gå sin gang og satse på at det gror fint. På unge og spreke mennesker opererer man, så det er i grunnen ikke noe annet alternativ for deg. Jeg: Det tar jeg som en kompliment. Ortopeden: Hehe. Absolutt. Jeg må jo informere deg om at det er en risiko ved alle operasjoner. I dette tilfellet først og fremst infeksjonsfare. Og så er det jo narkose. Men det er i grunnen ikke noe å diskutere. Jeg: Neinei. Okei. Det går nok greit.Turnuslegen: Det var jo bra at jeg ikke skremte deg unødig, da.Jeg: Jeg hadde strengt tatt foretrukket å bli skremt unødig fremfor å måtte legges i narkose og skjæres og sys i beinet.Turnuslegen: Ser den.

Så nå ligger jeg her, da. På sofaen. Med beinet i gips, og venter på at sykehuset skal ringe for å fortelle hvilken dag det blir operasjon. Med fireåringen som husmorvikar, som henter epler og kniver og dvd-er med det største alvor. Foreløpig går det med andre ord helt fint. Men særlig mye graving i hagen, sopptur eller utpakking av kasser blir det jo neppe med det aller første. 

 





7 kommentarer:

farfar sa...

Godt å se at du har humøret i behold! Og etter det jeg forstår, narkoselegen stikker vel innom i morgen en gang.
Kan bare ønske deg god bedring, Helene! Og hils til den vesle hushjelpen!

Inger Johanne sa...

Huffda.... Det er ikkje spøk å gå for hardt ut med treninga, forstår eg.. Volleyball har kosta meg kneet mitt òg:-) Men lykke til med operasjon, håpar du kjem fort til!

Klem

Frk.Eplegrøt sa...

isj da!.. DET var kjedelig! Masse lykke til med operasjonen når den kommer :)

JunePune sa...

Auda.. Det var jo ikke helt heldig :P

massemasse god bedring :)

Monstermønster sa...

Aiai! Jeg lover å ikke trene noe i nærmeste fremtid!

Spirello sa...

Ånei, så kjedelig! Og veldig vondt vil jeg tro!?! Lykke til og god bedring!

små øyeblikk med cams sa...

Så fin blogg du har!!
Legger meg til som følger og gleder meg til fortsettelsen :)
Ta gjerne turen innom meg du også, da blir jeg så glad ;)
God lørdag!
Klem Camilla