03 september 2012

Septemberstue

Hallois!
Jeg tok en lang, lang og veldig god sommerferie.

Å flytte innebærer ganske mye jobb, selv om mye av det er lystbetont. Og kombinasjonen maling av hus og eksamensinnspurt på mac gjorde at jeg pådro meg en betennelse i albuen. Ganske ukult, veldig upraktisk og tidvis temmelig vondt. Jeg har styrt unna alt som heter datamaskiner i sommer, men må vel innrømme at det ikke hjalp det grann og at albuen er like vond fremdeles.

Likevel kommer vi oss i hus litt etter litt.

Ingen bilder er hengt opp enda, men det meste av oppholdsrom er i alle fall malt ferdig, og vi har fått flyttet alle møbler inn på riktig rom. Som her i spisestuen, der spisegruppen beleilig skjuler et par kasser og den gamle, fjonge 14-tommers tjukk-tv-en som står i hjørnet bak. (To måneder etter innflytting ser vi fortsatt nrk nett-TV og er relativt fornøyde med det.)



Etter å ha bodd et par steder der vi har malt i varianter av hvitt (visjon, chi og ymse annet), har vi nå malt alle oppholdsrommene med hvitt (helt hvit base uten ytterligere farge) både på vegg og lister.  Veldig befriende uten fargestikk. 



Stilleben på skatollet i stua. Lysestake fra IKEA, kopp med øyenstikker fra Kremmerhuset, glasslysestaken er en bryllupsgave, bildet med linosnitt fra Ålesund er laget av meg og tegneklassen min våren 1998.) 

Her på smileullbloggen har det jo tidligere vært preg av fargefest. Her i Gårdboveien har vi foreløpig gått for en mer dempet fargeskala. Det betyr ikke at vi har løpt ut og shoppet som gale (foreløpig, i alle fall...) men at pangfargene og retrostoffene ligger i skapet for en stund. Basen vår (større møbler, tak og vegger) har faktisk alltid vært nøytral, selv om folk vanligvis (og med relativt god grunn!) blir overrasket når jeg påpeker det. 

Huset er nylig gråmalt utvendig, og inne var det gråmalte, gamle tregulv i gangen, trappeløpet og på soverommet. Det satte litt stemningen, og så syntes vi (eh, muligens mest jeg) at det var på tide å la de fine tremøblene våre komme til sin rett. De har druknet og tidvis kollidert litt med alt det fargeglade. 
Og for å være ærlig: Det er jo morsomt med en god grunn til å fornye seg, eller hva? 



Hadde fra før: 
Spisestuebord. 
Spisestuestoler. 
Hvit løper. 
Stuebord. 
Sofa. 
Sofapute med blader. 
Sofabord i teak.
 Cathrineholmbolle. 
Telysestaker. 
Brikke. 
Gulvtepper.

Kjøpt nytt: 
Pute med kjøttmeis (Kremmerhuset.) 
IKEA-rislampe (mens vi avventer plassering av lyspunkt i tak.) 

Ny hjørnesofa og nytt bord er bestilt, og disse to på bildet får plass i kjellerstua etterhvert. 
Hvis vi bare får tømt den for pappesker, da... ;-) 


Og for de nysgjerrige: Slik så det ut før vi malte. Blomstrete tapet (med mye bildemerker) i spisestua og en beige farge i stua. Den fine eikeparketten har vi kommet til at må være original fra -54.

Neste blogginnlegg blir om kjøkkenet, som da vi overtok så slik ut:


Stay tuned! ;-) 

2 kommentarer:

hurlumhei sa...

Lekkert! Gleder meg til fortsettelsen!

Datt sa...

Så herlig hvitt, lyst og lekkert!