05 september 2012

Makeover: Det begynner å ligne et kjøkken

Føljetongen hvordan pusse opp et kjøkken uten veldig mye penger og innsats begynner å nærme seg et (foreløpig) punktum. Det eneste som gjenstår nå, er faktisk å male skapdørene. Det burde ikke ta veldig lang tid, men det er rart med det: Når man først venner seg til å være skapdør-løs, går det bemerkelsesverdig fint, og man begynner å trives med å til enhver tid se på halvfulle melposer og tomatpuré som har gått ut på dato.



Kikerter. Mon tro om jeg noensinne kommer til å bruke det? 

Skapene bakerst i bildet er originale fra byggeår. Og skapdørene står altså på et annet rom og blomstrer i sin mørkeblå prakt. Enn så lenge. Mens IKEA-benken som jeg omtalte i et annet innlegg, passet perfekt i hulrommet under.

 Bortsett fra at vi har malt hele rommet hvitt, er det på denne veggen den største forandringen har skjedd. Vi rev overskapene i furu, satte opp IKEA-hyller og monterte ny ventilatorhette. I og med at vi måtte modifisere den for å få den til å passe rundt den mystiske boksen oppe på veggen, og i og med at dette er en litt midlertidig kjøkkenoppussing, gikk vi for billigste mulige variant fra IKEA. Funker topp, og Thor Andreas demonstrerte sine evner som blikkenslager.


Vi hadde egentlig tenkt å male gulvene lys grå, men det rakk vi dessverre ikke før innflytting ettersom vi plutselig måtte til med fire strøk på panelet på veggen. Og panel tar som kjent noe lengre tid å male enn gulv...

Men de åpne hyllene er vi kjempefornøyde med! Her står nesten bare ting som vi bruker daglig, så det rekker ikke å bli støvete. (OK, litt pynt er det!)   Og det ble mye luftigere i et såpass smalt kjøkken.



Kjøkkenet vender ut mot hagen, og har ettermiddags- og kveldssol. Og en egen kjøkkengang i bakkant, med trapp ut til terrassen. Perfekt på sommerstid, det tok oss bare én dag å innse at vi ikke måtte finne på å flytte kjøkkenet til andre siden av huset! 



Stolene etter Thor Andreas sine besteforeldre er med. Den lyseblå fargen passer bedre her enn den gjorde i Disengrenda, så de skal nok få forbli blå! Mens de mørkeblå skapdørene med lekre messingknotter skal få en omgang maling... 


Åpne hyller. Herlig! 




Hyllenes avdeling for mugger, karafler og presskanner er i flittig bruk. 
Skjeene er fra Søstrene Grene og koster under 4 kroner stykket! Dagens tips :) 



Og, JIPPI: Endelig en passende plass til å vise frem fine Clupea fra Figgjo! 



I dag har jeg omsider investert i nytt objektiv til D700-en, ett år etter. Det blir stas å fotografere med et objektiv som yter kameraet mer rettferdighet enn den litt lurvete 50mm-en som jeg kjøpte brukt i India for 400 kroner for 7 år siden. ;) Foreløpig ligger det pent pakket inn i sekken, jeg gleder meg til å få testet det ut i morgen! 

Ha en super kveld!

8 kommentarer:

MøbelPøbel sa...

Så mange fine detaljer!!

Inger Johanne sa...

Så fint det er blitt! Lyst og fint med fine fargar! Me har nettopp kjøpt rekkehus, og får ein liknande utfordring i kjøkkenveien. Gler meg til å ta fatt:-)

Klem

Høytrykk sa...

Så fint det er blitt! Mange fine detaljer og farger. Gøy å se bilder!

Monstermønster sa...

Trenger du garderobeskaptips? Hihi!

Lykke til med oppussinga!

Penelene sa...

Knakende koselig!

Skjerstad sa...

Så fint kjøkkenet deres ser ut til å bli :)
Likte de åpne hyllene med Figgjo på !!

Takk for hyggelig hilsen inne hos meg :)

Anonym sa...

Selvfølgelig får dere brukt opp kikertene! Lag falafler -det er meget godt! Vi bruker denne oppskriften: http://www.mineoppskrifter.no/falafel/

Gleder meg til å besøke deg i nyhuset! Årets jul blir østpå. Håper vi treffes da. :)

Klem fra Beathe :)

Brigg sa...

hei! Ja, har siklet på dine fine siesta-stolene mang en gang faktisk! var dine bilder som gjorde at jeg kjøpte stolen da jeg kom over den på finn. så tusen takk til deg:-) de er knallfine og skikkelig god å sitte i!

nå henter jeg inspirasjon fra kjøkkenet ditt til vårt nye kjøkken si vårt nye hus som vi overtar i dag! hurra!

god mandag:-)