26 september 2012

Den perfekte dørvrider

Vårt nye hus er fra 1954. En del detaljer er i god behold, som for eksempel de vakre tregulvene. Men alle dørvriderne så nær som et par stykker er blitt skiftet ut. Den eneste originale i hovedetasjen er dørvrideren til vaskerommet. Jeg fant ikke noe bilde i farta, men nå har jeg jammen funnet noen på nett som er nesten like!

De er fra www.habo.com og er i messing (rart, ser ut som krom, kan det være et belegg utenpå?) med plastgrep.




Og i tillegg til at de er like som vaskeromsdørhåndtaket, finnes de i mange, kjempefine farger! Den vi har er gulhvit. Svart er jo en klassiker fra den tida. Men kanskje knallgul kunne vært noe? Eller den knæsje blå? Så herlige! Mange av de eksisterende dørhåndtakene i huset er veldig slitte og slappe i fisken, så dette hadde vært en real oppfriskning. :) 






5 kommentarer:

Aslaug Marie sa...

Ting jeg aldri hadde trodd jeg skulle si: Steiki, det var et fint dørhåndtak!! Jeg tror jaggu vi blir nødt til å skifte ut litt her i heimen også ;)

smileull sa...

Her i sona fører visst Byggmakker Habo, så det burde gå an å få dem til å bestille! :-)

Maren sa...

Du, de du har som er originale, sjekk at de ikke er i 100% plast. Vet det har vært noen kjipe situationer hvor plast håndtakene har smeltet i brann og så får man ikke opp døra.... bare sånn for å være litt gledesdreper...

men de nye ... de er jo bare DØDSLEKRE
Jeg hadde gått for de røde. men jeg elsker jo også rødt :)

Lykke til. Gøy å følge deg i nytt hus.

Systro sa...

Knæsjefine!
Huset vårt er fra 1962, og drøvriderne likeså, slappe i fisken alle som ein. Me måtte skifte heile låskassa inni, da fjøra inni der er det som vert slapt... Så me gav opp heile greia, fordi låskassene av i dag ikkje passa til våre 1962-dørar... Håper verkeleg det vert litt enklare for dykk!

Kristine sa...

Hei du :)
for en koselig blogg du har da! Ikke vært innom her før, så det var bra du la igjen en hilsen hos meg, så jeg fikk tatt meg en tur ;-) super-duper kule dørhåndtak da! Skjønner at du må ha noen sånne på plass i hus fra 1954!
God helg :-)
Hilsen fra Kristine