29 april 2012

Dagen før fotograf: Bilderas

For en deilig søndag! Nydelig, nydelig vær, og litt roligere tempo utover dagen enn det vi fryktet da vi sto opp. Alt av fotoforberedelser gikk etter oppskriften (det vil si gjørelisten) og nå er det aller, aller meste på plass. (Stort sett i kjelleren... Der blir det fullere og fullere!)

Men jeg hadde jo tenkt at det ville være en god ide å ta bilder for å vurdere og se hva som burde endres før den ordentlige fotografen kommer. Det husket jeg heldigvis sånn like før sola gikk ned. Da var selvfølgelig ikke alt helt ferdig, men bildene ble desto mer autentiske ;)

Så nå legger jeg ut en liten smugtitt. Det blir et slags analyseinnlegg, nærmest for terapi å regne ;)  Dersom noen leser dette innen i morgen klokka tolv, vil jeg gjerne ha tilbakemeldinger om hva som burde endres! Særlig i forhold til plassering av møbler etc... Rotet som er her og der er naturligvis fjernet nå.





Først: Barnerommet. (Eller strengt tatt er dette egentlig hovedsoverommet, vi hadde dobbeltsenga her i utgangspunktet.) Vi har egentlig aldri prøvd å teste ut den optimale møblering av dette rommet, fordi vi ikke har prioritert det etter at vi flyttet ut den lille barnesenga og Tellef begynte å sove i køyesenga sammen med storebror. Når jeg ser disse bildene, skjønner jeg jo det. Det må da finnes en mer harmonisk møblering... Den store senga står liksom midt på veggen nå. Ser litt rart ut egentlig.

Begge sengene får hvitt sengetøy.
Globusen tror jeg skal få bli, men hva med den røde lampa? Og den gule gyngeanda? Bort?
Dra senga nærmere vinduet?






Gjesterommet/kontoret har en oppbygd 120 cm bred seng som rommer hele stofflageret mitt og begge symaskinene (dvs ekstremt mye!) Her ligger også gutta og ser på film på macen. De er litt sure for at de ikke får lov akkurat nå som senga er redd opp ;) 

Skinnene skal ut på verandaen, stabelen med sengetøy skal på soverommet, men ellers er det ganske ferdig. Litt... tomt? Eller er det greit, tro? 


Vi har det aller minste soverommet (6 m2) etter at vi byttet med guttene for en stund siden. Egentlig akkurat passe, jeg synes det er et herlig rom med veldig godt lys! Skal skifte sengetøy og re opp sengen ordentlig i morgen tidlig. Men: OK med kjole? Burde jeg bare ta den bort? Hva med stigen? Den har vi alltid der, til klær som skal brukes neste dag. :) 


Bibliotekgangen vår - den er helt knall! Vi elsker den :) Billyene rommer utrolig mye. Nå har jeg til og med tillatt meg å fargesortere ;) *nerdenerde* Her er jeg veldig fornøyd med hvordan det røde i kommoden tas igjen i det røde i bokhylla. Kanskje bare flytte blomsten litt? Lampeledningen er forresten også rød, men det vises jo ikke her. 



Tellef gjemmer seg i skinnet... 


"Jeg er en bjørn!"


Verandaen. Her har jeg litt å gå på ser jeg. Putekassa bør flyttes, og det trengs en blomst til synes jeg. Og den ene stolen skal få stå sammen med de andre. Et svart pledd kommer ut, og muligens et grønt plastteppe på gulvet. Hva med bordet? Trengs det noe mer? En flaske saft og et interiørblad...? 

Vi har ikke satt i stand verandaen for sesongen før i dag, siden hele april har vært så kald. Lemmene må tas opp og kostes under hvert år - det har vi altså gjort i dag. :) Er det noen som  kan se epletreet i hjørnet? Det har overlevd i potte i tre år her oppe på verandaen, og akkurat nå blomstrer det helt fantastisk! <3 Den andre planten er humle. Den ser litt stakkarslig ut akkurat nå der den har kommet opp av potta si, men hvis den oppfører seg som i fjor kommer den til å vokse flere centimeter om dagen. (!) I fjor vokste den bortover over hele benken... 

Hagen hadde vi ikke ryddet ferdig enda da disse bildene ble tatt. ;) April er dessuten en litt ubarmhjertig måned mot staudebed. Det ser jo ut som om man har glemt å plante. Men nå går jeg rundt og gliser, for opp kommer den ene planten etter den andre. Kanskje det skjer litt mer på to uker til visning, i alle fall? 



Vel... Hva skal jeg si? En helt normal dag i familien Moe Slinnings gang ;) Og i skoskapet, der er det god plass! har fått ryddet her nå, da. ;) De røde ikea-skapene er helt fantastiske, de rommer alt mulig rart: Skopuss, votter, luer, småpledd, regntøy, bæretøy, tur-rumpetaske, barnehagesekker, lekespader, sykkellåser, sjal, skjerf og fleecejakker og ja, jeg vet ikke hva. Synd for de som flytter inn at vi tar dem med oss til ny-huset. (Det må vi kanskje skrive i prospektet? Selv om det ikke er typiske garderobeskap, det er jo bittesmå rom i det? Note to self: Sjekk med megler.) 



Kjøkken-allrommet. Vi har jo spiseplassen i trappegangen, i motsetning til mange av rekkehusene i borettslaget som har dette som en separat gang, eventuelt som en mer integrert del av stua. Jeg liker godt at det er som her, det gjør jo at det blir mer plass til kjøkkeninnredning. Vaskemaskin medfølger i handelen, den synes vakkert på øverste bilde ;) Litt rydding gjenstår på kjøkken! ;) Som for eksempel vakker, svær kunst utført på grønt papir av familiens yngste. Hvordan lagrer man sånt?

På skatollet står det for øyeblikket null og niks. Kanskje det burde vært en blomst der?


Stua! Hva om "Where is Strawberry Moshi" får ligge sånn pent henslengt, midt på gulvet, som et dekorativt element...? Og alle sokkene uten partner, er ikke de fine? 

Vel – TV-en, Siesta-stolen (med skinn) og rotet er nå borte, og putene er erstattet med to hvite puter. Under sofagruppen ligger et hvitt teppe. Synes det ble ganske ålreit. Kassene skal også få bli, de er jo ikke så verst. Gyngestolen får også være med. Kanskje den skal få stå der Siesta-stolen står nå? 






Spisestua. Ut fra disse bildene ser jeg veldig tydelig at Norge-kartet skal bort. Burde jeg ha en løper på bordet? Bortsett fra det (og rotfjerning, selvfølgelig) er det ikke så veldig mye potensiale for endring her. Orker ikke flytte pianoet, for å si det sånn ;) Og erfaring tilsier at bordet ser best ut den veien. Selv om de som bodde her før oss, hadde det motsatt vei på visning! 


Dett var dett. Ser at jeg hoppet over badet. Der er det ikke så mye å tenke på, tror jeg. Rydde bort stæsj og legge frem røde håndklær.
Og vi landet på å ikke ta bilder av garderoberommet. Det er såpass kronglete å få gode bilder av, og så rakk vi ikke å rydde det helt ferdig. (Les: En del annet måtte inn dit!)

Uansett: Det blir spennende i morgen. Da satser jeg på å ta nye bilder selv også. Både med vidvinkelen som i dag, og med 50mm-en. Fint med litt variasjon! Og gøy med fotograf. Hold utkikk, fredag kommer huset på finn, dersom alt går etter planen! :)





7 kommentarer:

Strikkelise sa...

Er det ikke irriterende at huset blir så fint og ryddig rett før man ikke skal bo der mer? :)

Det ser kjempeflott ut, syns jeg. Skal jeg foreslå noe, fjern kassene under køyesengen og ta bort stigen på soverommet, gulvene bør være så tomme og luftige som mulig. Sett mange blomster på verandaen så det ser sommerlig ut.

Masse lykke til med visning osv!

s h i n e d e s i g n sa...

Lykke til med salget, syns d ser helt utrolig flott ut jeg! Morsomt at du gjenkjente objektivet mitt, d er nytt for meg og jeg DIGGER d :-) klem

Lappesola sa...

Jeg ville tatt vekk tripp trapp stolene. Det ser litt trangt ut rundt bordet, pluss at det er forstyrrende at de har forskjellig farge.

Lykke til!

Hilsen Sol

Haust sa...

Ser kjempebra ut! Lykke til med salget!

...og så er eg sååå spent på å fylgje med når de kjem i nytt hus! :)

chili og kjærleik sa...

Håper det har gått bra i dag! Spanande med sal og nytt hus og alt!
Klem!!

Høytrykk sa...

Jeg ville ha flyttet køyesenga på den andre veggen hvis det er plass. Evt flytte den inn i et av hjørnene der den står nå. Den røde lampa og gyngeanda må få bli! Ta bort stigen på soverommet og gyngestolen i stua. Er lampen over spisebordet sentrert? Hvis ikke, ville jeg kanskje ha snudd bordet hvis det gjør at den blir sentrert.

Tror ikke dere får vanskeligheter med å få solgt, det ser veldig bra ut! :)

Christen sa...

Det ser jo fantastisk innbydende ut. Og jeg skal vokte meg vel for å komme med råd til en som er i ferd med å avslutte den fremste utdannelsen innen design. Men så kan jeg altså ikke la være likevel ("Finn tre feil"): Kan du få vridd ned det ene håndtaket på skatollet? ;-).
Lykke til! Her kommer det til å gå unna!