02 juli 2011

Spiseplassen - en orgie i oransj

Jeg er så glad i spiseplassen vår på kjøkkenet. Da vi flyttet inn, var kjøkkenet helt håpløst. Fire små, atskilte benkeplatebiter. Og ikke en eneste god benk å jobbe på. Plassen under vinduet var ikke i bruk, så Thor Andreas kom på at vi kunne lage benk under vinduet. Som sagt, så gjort. Og nå har det blitt favorittstedet på kjøkkenet!

På grunn av høyskap på den ene enden måtte vi byttte ut døra, og siden hvitfargen på IKEA-frontene hadde endret seg litt, klinket vi til og tok oransj. Særlig siden det var nøyaktig samme oransjfarge som på både Cathrineholmemaljen og Panton-lampa. Så frontene på kjøkkenet er en fin miks...


Benkeplate og krakker fra IKEA. Bokser: Diverse gammelt. Klokka er fra Kremmerhuset og er sikkert seks år gammel. 


Pantons "Flower Pot" er kjøpt brukt. Og har akkurat samme emaljefarge som Cathrineholm-tallerknene bak. 


Pungen er sydd av meg. Den brukes som lommebok for tiden fordi den gamle har gått i stykker. Utrolig praktisk system: "Alt i samme rom"-systemet. Du vet hvor du har ting, du bare finner det ikke likevel!

Kommoden kjøpte jeg på loppis i Göteborg i fjor for tre hundre svenske kroner. Et kupp! Så lenge vi bor her skal den få være oransj og svart, siden den matcher kjøkkeninnredningen perfekt, men etterhvert er det mulig at fargen ryker. Oppi  kommoden er tegnesaker, lego, plastilina og andre leker. 


Kaffeboksen er fra barndomshjemmet mitt. Den har fulgt meg siden jeg flyttet hjemmefra. Gjester som kommer på besøk og vil ha kaffe, får stifte bekjentskap med den. De må nemlig lage kaffen selv. 

Hvis jeg skal ha kaffe, jukser jeg med Nescafes sjokomokkaposer, og da drikker jeg den gjerne av Pantone-koppen (oi, idet jeg skrev det innså jeg at vi både har Panton og Pantone på kjøkkenet. Det var litt festlig!) som jeg fikk av lillesøs til jul. Mens jeg titter ut på naboenes perfekte hage og tenker at det er veldig, veldig fint å ha et frokoststed. 

Har du et frokoststed?


10 kommentarer:

Høytrykk sa...

Fine bilder av mange fine ting! :)

ReVinyl sa...

Deilig kjøkkenkrok!

Du, så heldig nabon er da som har så flott hage. Skulle jeg hatt hage, skulle jeg latt alt vokse fritt. Det hadde vært en perfekt hage det...hi..hi...Vet ikke om gubben hadde vært enig, men...Så mye andre morsomme ting å bruke tia mi på...

Du, vi har et lite hjørne på kjøkkenet hvor vi spiser frokost (egentlig så blir alle måltidene i huset inntatt der ;))...Bordet er etter farmor og farfar, benken fra Fretex og to Tripptrappstoler etter søsknene mine som nå er mellom 20 og 30...

Go sommer te dæ! :)

Anita sa...

Kjempestilig! Oransje er en farge jeg aldri bruker, men nå ble jeg inspirert til å prøve ut ting i denne fargen... utrolig kult:)

Smula sa...

Fin blogg! Du har så mange fine bilder :)

Høytrykk sa...

Tallbildet er faktisk et kort jeg har rammet inn. Det er fra Isak og kjøpt hos nettbutikken til Sweet Memories.

Fargevandring sa...

Så fint det var! jeg er veldig glad i oransje....digger den Cathrineholm-bollen:-)

Refleksjon på livsvegen sa...

Kjekt når ting passar saman..
Ikkje den fargen eg brukar mest, men stilig alikevel :-)

fin kveld til deg

Kathrine 'Glimt' sa...

og hei... der fant jeg deg ! :)
Legger deg til på rollen min - for her vil jeg se mer... ;)
Fin kveld til deg .

Monstermønster sa...

Mmmm! Oransje! Ser jeg må inspireres litt her, for vi er i ferd med å gå i hvittfella på oppussinga... Amund insisterte på rødt rom, så det er nå malt i signalrødt, hoho!

Camilla sa...

Oh, kule farger! Elsker den lampa! :D Jeg er veldig med på den at folk kan ordne seg kaffe selv.. ;) Spleiselag er også flott!