09 mai 2011

Verandakos

I en slags jeg-har-altfor-mye-å-gjøre-og-samtidig-syke-barn--avreagere-med-IKEA-raptus forrige uke, fikk jeg handlet spisebord til hagen og benk og putekasse til verandaen. Sent på kvelden. (Er ikke det kjekt med IKEA? Man kan dra dit når man tror dagen egentlig er over.)

Og med sykt barn hjemme, som ikke var særlig redusert, bare prikkete og veldig smittsom, fikk jeg ordnet i stand på verandaen også. Med god hjelp fra Frithjof, alias Prikken. Dermed har hver eneste kveld siden fredag blitt tilbrakt i friluft. Så her kommer et lite bilderas.


Krakk: Containerfunn fra tiden på Sofienberg.
Kasse: Fontana-bruskasse, kjøpt hos Agneta på Sømmelig i sin tid.
Krukke: Fått av mamma. Dessverre litt vinterknust, men fortsatt funksjonell.
Kurv: Åhlens. I forfjor plantet jeg klematis i den, men den tålte ikke vinteren, og døde. Imidlertid fulgte det med litt gress på klematisen, og det har formert seg villig. I tillegg til at bjørka på den andre siden av huset har spredd genene sine. Så vi har en bitteliten plen og noen bittesmå bjørketrær. På verandaen. Fint å ha.


Bjørk. Den største av mange.


Margeritter i potte. Og i mai er det fint med tøfler når sola har gått ned.


Årets verandaplanteeksperiment er humle. Jeg har ikke tenkt å brygge øl, men jeg ønsker meg en kjempestor klatreplante som kan skape et grønt rom på verandaen. Og humle kan bli opptil seks meter lang - på en sesong. Ser frem til å lytte til humla suse (eller i alle fall gro...) 


Alltid litt hyggeligere å jobbe til synet av stemorsblomster. Jeg synes denne varianten er så søt, den ser ut som en sommerfugl.


Jeg innser nå at verken putekassa eller benken er med på bildene, men dere får tro meg når jeg sier at benken står inntil den røde skilleveggen, akkurat skjult bak macen. Og det er Äpplarö. samme serie som stolene. Bordet er etter min oldemor, og trenger et strøk maling. Foreløpig får det ly mot vær og vind under en voksduk. (Selv om det ikke er mye vær og vind om dagen.


Ingen verandakos uten partylys!



Utsikt over Oslo. Fine, fine byen.


Rødvin ble det også litt av i løpet av helgen. :)

Kjære veranda, måtte vi få tilbringe mye mer tid hos deg denne sommeren!

8 kommentarer:

Tora sa...

Mm, det ser ut som et deilig sted å være! Jeg er også nysgjerrig på humla, vet du hvor stor potte den trenger?

smileull sa...

Tora: Jeg vet ikke helt, jeg tok bare den største jeg hadde. Da hadde den ikke så mye å gå på nedover, men mye til siden. Den tilpasser sikkert størrelsen til potta? Det sto ikke noe på lappen (som jeg forsto, da. Det sto en del på tysk...)

Aina sa...

Everythings looks cosy and.. red!I love Norway in this period of the year!
Ciao
Aina

Hildemiho sa...

deilig veranda!! her blir det nok mange mange fine dager og kvelder fremover ja i fine fine byen vår oslo.
klem

Tora sa...

Ok, takk. Jeg tenkte at siden den skal vokse så mye, så trenger den kanskje litt plass. Men jeg prøver! Takk for inspirasjonen!

Datt sa...

Som vi eeeelsker verandakos! :D Spesielt med kompis Mac... ;)

torirot sa...

Da jeg først så overskriften, så jeg for meg en gresk øy, men skjønte etterhvert at jeg hadde lagt trykket feil sted... Men hvem trenger en gresk øy når man har en sånn veranda :-)

Daria sa...

har partylys på min huskeliste:)herlig uteplass du har ordnet,kjempe koslig:)kos deg Smileull:)