03 april 2011

Nytt soverom



Det er riktignok en hel del uker siden vi byttet rom med guttene, men bildene, de er nye. Og vi voksne har altså entret husets minste rom (6 m2), for egentlig trenger jo ikke vi mer. Frithjof og Tellef har dermed fått noen ekstra kvadratmeter å boltre seg på, og det virker som om det har falt i smak.


Skilt fra Købentur, fuglen har Thor Andreas sin morfar laget. Bildehylle fra IKEA.

Men på 2*3 meter med skråtak får man ikke plass til stort mer enn seng og nattbord. Og slik ble det altså.



Den turkise Pantone-boksen fikk jeg til bursdagen av mamma, og jeg har lurt litt på hva den skal romme. Nå har jeg bestemt meg: Det blir inspirasjonsboksen min, der jeg legger bilder, utklipp og gjenstander som jeg finner spesielt inspirerende på en eller annen måte. Lampa kjøpte jeg for flere år siden på Fretexbutikken på Løkka, jeg tror jeg ga 120 kroner for den da. Først nå har jeg skjønt at det er en klassiker! (Jac Jacobsen mod. L-11 som Huset ved Bekken skriver om her.)

Vi har ikke malt den knallgule veggen, som noen kanskje vil huske fra barnerommet. Men det er herlig å slå opp øynene om morgenen og kikke rett inn i en knallgul vegg - så den skal få bli!

Jeg tok med speilet fra det gamle rommet, og har hengt opp en liten knaggrekke. Og klistret opp en side fra en Travelby-bok fra jeg var liten. Den handler om farger. Og er lest i filler. Jeg skjønner ikke det.



Og dagens tips: Jeg er jo innmari glad i stoffer, men jeg har ikke alltid så lyst til å klippe ut en liten bit av store dynetrekk. Noen ganger har man jo lyst til å spare på dem. Da anbefaler jeg å gjøre slik: Ta stoffet. Ta en fargekopi. Fest på noen fine bilder. Heng opp!



Det er Frithjof med hatten, meg med isen og Tellef med pappa´n.

6 kommentarer:

ohelene sa...

Så lur idè! Eg har òg hatt lyst til å ta det minste soverommet til foreldrerom, men har ikkje heilt fått med meg min bedre halvdel på det. Kanskje eg berre får gjennomføre det ein gang han er bortreist. ;)

Smygfisken sa...

vi bytta for noen måneder siden, faktisk snart et år! senga vår tar opp all plass mellom tre vegger inne ved vinduet. Hadde vi hatt flere penger kunne en smartere skapsløsning skapt mer plass der inne.. Men det står som det står. Det ligner et industrirom: "her sover vi, ikke noe dilldall!"
Dog henger det noen koselige barnetegninger på veggen. Har et speil også - det henger 30cm under taket, for det var der kroken var, liksom. Haha.

chili og kjærleik sa...

Åh, kjempelekkert! Vi har også det minste soverommet, men det er mest fordi det er umogleg å ha to senger på det vesle rommet (eller det går med sprinkelseng, men ikkje med to vanlege enkeltsenger som det jo blir etterkvart).

Sofie sa...

Saa fint det ble! Liker den bildehylla - kanskje jeg maa skaffe noe lignende til vaart nye soverom som vi flytta inn i i gaar! (Du kan se gulvleggingsprosessen paa the world and other issues). Legger snart ut bilder av det hele, men foreloepig henger det en IKEA maskros og dingler i en alt for lang ledning, saa jeg faar vente til den blir heisa opp av the resident electrician, Ant. Stor klem!

Seksti delt på fem sa...

Så koselig soverom!

Vi gjorde samme bytte for et år siden, de to store fikk mer plass, vi mindre, men vi sover jo bare på rommet vårt. De store er jo faktisk en del der oppe.

Smart å kopiere fine stoffer - synes det var kulere enn å bruke stoffbiter jeg :D

IdéSpiren sa...

For en lur idé å ta fargekopi av fine stoffer og ha dem bak bildene, det var jo kjempefint! :))