29 april 2011

Bryllupsmimring

Jeg kan vel ikke si jeg lar meg helt rive med av britenes bryllupsfest, men det er jo utvilsomt veldig hyggelig når folk finner hverandre. Og jeg ble i mimremodus av Prydelig-bloggen sitt fine innlegg om folks brudekjoler! Så her kommer et aldri så lite bidrag fra meg.

Jeg har aldri gått i prinsessebryllupsdrømmer, men skjønte ganske raskt at jeg hadde kapret verdens beste mann. Vi forlovet oss etter et halvt år og giftet oss enda et halvår senere, 16. august 2003 på Justøya ved Lillesand. På årets varmeste og vakreste dag!

Brudebildene er tatt av min gode venninne Gøril Huse! (Og detaljbildene er tatt av meg.)


Thor Andreas var stram og stilig i sjakett! Jeg hadde kjole som jeg ikke husker merket på, men som dere ser var den stroppeløs og lang og helt enkel i snittet.


Men med litt broderier på bysten og nedover kantene på baksiden.


Brudebuketten hadde strå, mose, hortensia, knallgrønne orekongler, store kjempekrager og skjøre margeritter. De sistnevnte hadde jeg også i håret, og de fikset dessverre ikke så godt den intense varmen den dagen. De tok rett og slett kvelden før vielsen. Det var naturligvis litt sørgelig, men jeg kan ikke si det gikk nevneverdig utover humøret. :-)  (Se for eksempel bildebevis på svært fornøyd brudgom!)


Dette er mitt favorittbilde - her har Gøril fanget fantastisk fint både landskapet like bak Brekkestø, vinden i det lange sløret og dybden i de lette skyene (som ingen så verken før eller etter at de ganske beleilig dukket opp under fotograferingen.) Vakkert komponert!


I dag ville jeg med relativt stor sannsynlighet valgt en annen kjole - men jeg ville vært urokkelig i mitt nei om noen hadde prøvd å lure på meg andre sko. Brudeskoene mine var det beste med hele antrekket! Perlemorskimrende skinn, usedvanlig gode å gå i til høyhælte sko å være, og et sjarmerende hint av sekstitall. Jeg har brukt dem atskillige ganger siden til alskens kjoler og anledninger.

Det var en fin, fin dag. Men jeg er mest takknemlig for alle de fine dagene som har fulgt etter. <3

Få se din kjole, da, vel!

13 kommentarer:

Silje sa...

Fantastiske bilder! Jeg har ikke brudekjole - enda. Men er på jakt! JEg har riktignok grådig god tid til å leite. Så jeg kan ombestemme meg maaange ganger. :)

Anne-Lene Løvig Glomsrød sa...

Fantastiske bilder, og et flott par!

Silje sa...

Flotte bilder!!
:)

Monstermønster sa...

Så fine dere var!

Skulle jeg gjort noe om fra bryllupet, så var det å fått tatt bedre bilder... men gjort er gjort! En super dag var det iallefall!

Stina - Oppskjørta sa...

Du skal få se kjolen min, den må bare tas i bruk først!

Dere var vakre sammen på bryllupsdagen, og du var nydelig i kjolen! At du ville valgt en annen nå er da ikke så farlig, det var DA du gifta deg. Å finne et antrekk som er det man ville valgt i all framtid tror jeg er helt umulig.

Jeg så på bryllup med søstern i dag, de er jammen flinke til å fikse pomp and circumstance de britene. Hun rapporterer i bloggen vår.

Åshild - prydeligbloggen sa...

Dere ser SÅ forelska ut! :) KJempefine. Love the shoes!

Oda Sofie sa...

Å, så vakker du var Helene :) Synes du så utrolig bra ut i kjolen også, jeg!

Seksti delt på fem sa...

Så fine bilder! Kjenner jeg blir litt nostalgisk jeg også, hihi. Vi giftet oss i bunad, og det fine med det er jo at jeg sannsynligvis kommer til å bruke brudekjolen min resten av livet.

Bildene fra dagen er en annen historie... Fotografen hadde dobbeltbooket, og i bygda der giftet oss var det kun en å velge. Vi endte opp med å ta bilder FØR vielsen, hadde bare en time på oss, og klærne var ikke helt ferdige!

Vi endte opp med 45 min fotograf-tid, en mann som var kvalm (omgangssyken slo ut i full blomst dagen etter) og bilder som er... tja, helt OK lizzom.

Det er jo 11 år(!!) siden nå, og da fikk man fortsatt gammeldagse papirbilder. Jeg har lirket noen ut av albumet og scannet dem seinere, her er det jeg liker minst dårlig...

http://farm6.static.flickr.com/5304/5673500212_3154497d22_z.jpg

Seksti delt på fem sa...

...og her er vi MED hodeplagg *fnis*

http://farm6.static.flickr.com/5068/5673500270_a31ab9ac4b.jpg

smileull sa...

Takk for alle kjempekoselige kommentarer! Stina, du har nok rett i at man ikke må tenke på hva man vil like for all fremtid. Man skal jo ikke bruke plagget for all fremtid - stort sett!

Et hederlig unntak er naturligvis bunad. Jeg synes dere var nydelige, Anne Camilla! Jeg holder imidlertid en knapp på bildet uten hodeplagg (selv om jeg i utgangspunktet er veldig glad i hodeplagg til bunad, fikk jeg mer "voksdukker-på-folkemuseet"-følelse. Men det første var et skikkelig flott bryllupsfoto! :)

Datt sa...

Så finfine bilder! :)

Ugla sa...

Dere var utrolig fine! Og kjolen var nydelig.
Men for meg som ikke har kjent deg så lenge så er det en kjole jeg ikke helt forbinder med deg. Jeg husker nemlig første gang jeg så de ene bildet i trappa hos dere, da måtte jeg se to ganger på det for å virkelig se at det var deg :-)

Tja, kanskje jeg skal de om jeg finner et bilde av kjolen min. Jeg har rotet bort fotoalbumen med bryllupsbildene, så jeg får seg om jeg finner den igjen. Det passer jo å legge ut et bilde til sankthans, da er det nemlig 10 år :-)

Gøril sa...

Ååå, dere er så fine! Det er så gøy å se bildene igjen, og det var forøvrig kjempemorsomt å ta bildene også,selv om sola ble en utfordring. Og jeg kan jo si til alle dere andre at dere ser like forelsket ut i virkeligheten fortsatt, heldigvis!
Takk for at jeg fikk lov å forevige dagen deres,kjære venn, og takk for at du gjorde det samme med vår.

(Og var du ikke fornøyd med kjolen? Husk at en skifter stil med åra..)