12 september 2010

Macens nye hjem

Det er klart at en ny, fin mac ikke bare kan stappes i sekken og drasses rundt sånn uten videre. Dette er jo finjustert elektronikk, og nåde det støvkorn som invaderer mine usb-porter! (Ehem.) I alle fall er det jo greit å være på den sikre siden med et trekk til macen. Dette har jeg sydd heeelt selv av brun lin, gammelt sengetøy fra hytta til Øydis og vatt til fôr.

Fremgangsmåten er rett og slett en litt mer avansert (pga foret og lomma) variant av denne utrolig bra tutorialen på hvordan man syr en foret pung med glidelås.


(Merk matchy-matchy skrivebordsbakgrunn!)

I tillegg til hovedrommet (eller storeburet, som det heter på smileullsk...) har den en langsgående lomme med strikk på den ene siden, som er veldig nyttig til strømkabelen, øreproppene, minnekortleseren og andre dingser som ellers ville ligget og slengt i sekken.

Tutorialen jeg linket til er rett og slett utrolig bra, den viser en latterlig enkel måte å få sydd glidelås i en pung på uten at et eneste sømrom vises. Jeg tuller ikke når jeg sier at jeg sydde den første jeg prøvde på i løpet av bare sju minutter. Og jeg har glidelåsvegring! Se så fin glidelåsen ble på bildet over! (Jeg brukte riktignok ganske mye mer enn sju minutter når glidelåsen skulle være i bue og hele greia skulle være polstret...)

Siden pungkonseptet var så enkelt, ble det også et nytt pennal til skrivesakene.



Nå er det søndagskveld, en ny morsom uke står for dør!

7 kommentarer:

Stines Hjem - Livet på landet sa...

Wow, utrolig flott veske til macen!!!

Og tusen takk for kommentar inn hos meg :) Interessant at du vil se før/etter bilder når det gjelder redigering. Skal lage et innlegg om det :)

Hilsen fra Stine

Snedig Snelle sa...

Kanonfin veske!! Og for ein flott blogg. Kjempegla for at du fant meg så eg fant deg! :-) Her blir det full pakke, med følging og blogglisteoppdatering... Glede meg te å se meg bedre om her inne!

pepperkverna sa...

Den var jo bare RÅ! Hege

Oda Sofie sa...

Re: Tusen takk! Ja, det er en litt komisk motsetning, men den passer meg så godt at jeg tror ikke jeg kunne funnet noe bedre selvom Paul mente det! ;D

Den pc-vesken din er så utrolig søt! Blir imponert, jeg :) Du vil ikke legge ut skole-arbeidene dine du også da? Tror nesten jeg skal slenge inn bloggen din på min bloglovin, gitt.

NinaogOle sa...

Du får det til å sjå (og høyrast) nesten litt irriterande lett ut ;)

Me du - storeburet! Då lo eg godt her. Eg har no ledd av husbond så lenge eg har kjent han fordi han konsekvent brukar dette for meg heilt snodige uttrykket. Så då var det jo fint at eg kunne le litt av deg også ;)

Sofie sa...

Lekkert! Kan jeg bestille? Kanskje i bytte mot allskens Pantoneting?
Liker aa se londonstoffet i bruk ogsaa!

smileull sa...

Fis, det er lov å ønske seg i julegave etter diskret hinting om størrelse! :-D