08 august 2010

Arbeidskrok i bruk

Tilbake fra nydelig helgetur med kano og venner til Vansjø i Østfold. Ingen datt i vannet (i alle fall ikke ufrivillig), ingen telt blåste ned og maurene var langt fra like bitehissige som i fjor. Guttene storkoste seg, sola varmet opp både tær og kinn og det gikk med store mengder pannekakemix og lappemix. Vi prøvde til og med å flambere pannekaker i konjakk på primusen, men kom til at pannekakene smakte best naturell.



Det store prosjektet i uken som gikk var sengeteppet til mamma! Hun fikk det i femtiårsgave for et par år siden, og siden jeg er såpass snar og hurtigarbeidende (Kremt!) har det heldigvis allerede nesten blitt ferdig. Til hytta er mamma glad i blått, hvitt, ruter og striper og koselige gamle skjorter, men siden jeg hadde lite av det men desto mer rødt i striper og ruter snek det seg inn en god porsjon av det også. Jeg synes imidlertid helheten ble ganske passe til en sørlandshytte i sjøkanten.





Bildet illustrerer forresten veldig fint hvordan hagen er blitt i løpet av fjoråret og året. Fra å være et humpete raus med defekt trapp, løvetann, maur og seks tuja, har det faktisk blitt en hel hage! Ja, for dette er faktisk hele hagen... Teppet er 260 ganger 260 centimeter og fikk akkurat plass på plenen.

Jeg satt for det meste og sydde i arbeidskroken. Her er det egentlig ganske trivelig, med stoffer på hylle og stoffer i skuffer og stoffer i kasser og sneller i glass. Den eneste ulempen må kanskje være at macen står rett ved siden av symaskinen, perfekt plassert for distraksjon. Den bidrar imidlertid med musikk til arbeidet... ;) (På bildet er symaskinen pakket pent inn i et skap for anledningen.)



Nå er toppen altså ferdig, og bakstykket ferdig sammensydd, men jeg finner rett og slett ikke stor nok vatt. Jeg har funnet queen size-bomullsvatt i Oslo, men trenger enda større. Den bør være minst 270 cm hver vei. Har noen sett? Har de tilfeldigvis bomullsvatt på stoff&stil så jeg kan forsvare å ta turen innom der? Eller har de eventuelt polyestervatt som er bred nok, så skal jeg saktens vurdere det også.

Jeg hadde tre feriedager denne uka som ble brukt blant annet til å sy og dessuten til å fikse ny blogg. I morgen tidlig begynner hverdagen helt på ordentlig. Godt jeg liker høst, og godt at vi fikk en skikkelig sommerdose denne helga! Ha en riktig god uke, alle sammen.

7 kommentarer:

Lappesola sa...

Hvis du har bommullsvatt inni det digre teppet blir det fryktelig tungt. Jeg har gått over til å bruke tynn, tynn polyestervatt (Thermore)på doble sengetepper. Det gjør det mye enklere å bruke teppene etterpå. Og de blir varme nok.

Hilsen Sol

Mammadragen sa...

For en fantastisk jobb du har gjort med lappeteppet!

Jeg lurte på om du fortsatt sydde og solgte originale fiklekluter?

smileull sa...

Lappesola, takk for tipset! Skal se hva jeg finner. :)
Mammadragen: En fiklefille skal vi få ordnet, bare send en mail på smileull@gmail.com! :)

Tora sa...

Fin hage, det ser ut som et godt sted å være! Og lekkert lappeteppe. Håper du får det ferdig slik du vil. Drømmer om en arbeidskrok som din..

Lykkelinn sa...

Knallfint teppe, og så morsomt bilde i hagen! Hagen er kanskje ikke kjempestor, men du må jo ha gjort en veldig god jobb med et stort teppe, tenker jeg vi sier! ;)

Arbeidskroken ser også herlig inspirerende ut - det er så jeg formelig kan kjenne kreativiteten strømme på!

Anonym sa...

Heisann!

Dette blir en fin-fin blogg! Du er lagret under favoritter. :)

Lykke til med studier!

Hilsen Cathrine (Blåbær)

Bente sa...

Å, jeg er så misunnelig på den arbeidskroken, altså! Jeg må bruke langbordet i stua og er konstant i veien. Gleder meg fryktelig til vi skal innrede loftet og jeg får min egen lille sykrok med skråtak :)

Flott teppe! Jeg har lovet min mamma noe lignende; et quiltet sengeteppe. Det er på to do-lista, for å si det sånn... Men si meg én ting; har du sydd det teppet på vanlig symaskin? Hvordan får du plass?